Luisterboek
Nederlands

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij

Jonathan Safran Foer (auteur), Jeroen Willems (verteller)
Wanneer een 9-jarige jongen in New York op zoek gaat naar informatie over zijn vader, die bij de aanslag op 11 september 2001 is omgekomen, vindt hij iets anders dan hij verwachtte
Titel
Extreem luid & ongelooflijk dichtbij
Auteur
Jonathan Safran Foer
Verteller
Jeroen Willems 1962-2012
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Extremely loud & incredibly close
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008 | Andere uitgaves
6 cd's
Speelduur
6 uur en 40 min.
Aantekening
Verkorte versie
ISBN
9789047603191

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur/zanger en regisseur Jeroen Willems. Jonathan Safran Foer (1977; V.S.) debuteerde in 2002 met 'Alles is verlicht', waarvan in Nederland 50.000 exemplaren zijn verkocht. Zijn tweede roman 'Extreem luid & ongelooflijk dichtbij' beschrijft hoe drie generaties van een Duitse familie betrokken raken bij twee van de gruwelijkste gebeurtenissen van de jongste geschiedenis. Grootvader Thomas Schell overleeft op miraculeuze wijze het bombardement van Dresden. Vader Thomas Schell komt om bij de aanslag op de Twin Towers. De 9-jarige zoon Oskar Schell hoort de laatste woorden die zijn vader inspreekt op de voicemail en begint een zoektocht naar het slot dat past bij de geheimzinnige sleutel die zijn vader heeft nagelaten. Oskar is de tragikomische held van het verhaal, een vroegwijze ontdekkingsreiziger met messiaanse trekjes die zoekt naar verlossing in de menselijke tragedie. In 2011 verfilmd door Stephen Daldry.

Over Jonathan Safran Foer

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jonathan Safran Foer (Washington D.C., 21 februari 1977) is een Joods-Amerikaanse schrijver. Hij woont in Brooklyn, New York en was tot 2013 getrouwd met de schrijfster Nicole Krauss.

Hij redigeerde A Convergence of Birds, en zijn verhalen zijn gepubliceerd in de Paris Review en de The New Yorker.

Zijn eerste roman, Everything is Illuminated (Alles is verlicht), werd uitgegeven in 2002. Het verscheen al snel in de internationale bestsellerslijsten en won verschillende literaire prijzen, waaronder de National Jewish Book Award en de Guardian First Book Award. Een eerdere versie van het boek (The Very Rigid Search, The New Yorker, 18 juni 2001) werd verfilmd door Liev Schreiber in 2005.

Everything is Illuminated beschrijft een hopeloze zoektocht naar de wortels van de grootvader van de verteller. Met een vage foto op zak reist hij naar Oekraïne om op zoek te gaan naar de mensen die zijn grootvader tij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek