Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Piraten in de straat

Jonny Duddle (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Piraten in de straat
×
Piraten in de straat Piraten in de straat
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sanne woont in de saaiste straat van Suf-aan-Zee. Op een dag komt er een piratenfamilie in het huis naast haar wonen. Sanne is dolblij en sluit vriendschap met haar nieuwe buurjongen, Sammie. Haar ouders en de rest van de straat zijn iets minder enthousiast.
Titel
Piraten in de straat
Auteur
Jonny Duddle
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pirates next door
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2023] | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
ISBN
9789026166815 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een grappig en stoer prentenboek over een meisje dat piraten als nieuwe buren krijgt. Sanne beleeft met de stoere Sam van de piratenfamilie Vrijbuiter allerlei avonturen, terwijl er in hun dorp Surf-aan-Zee veel geroddeld wordt over familie Vrijbuiter. In geestige stijl en op rijm geschreven. Oblong prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar. Jonny Duddle (Flintshire, 1971) is een internationaal bekende schrijver, illustrator, beeldend kunstenaar en ontwerper. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. ‘Piraten in de straat’ won de Waterstones Children’s Book Prize.

Piraten in de straat

'Piraten in de straat' is een bijzonder geestig en origineel boek over een familie piraten die in het kleine stadje Suf-aan-zee neerstrijken. In de zomer is het er heel erg druk, in de winter supersaai. Sanne woont in zo’n saaie straat ... tot de piraten naast haar komen wonen. Met haar nieuwe buurjongen Sammie beleeft ze geweldige dagen. Maar er wordt behoorlijk geroddeld in het stadje en de piraten zijn omwille van hun aparte levensstijl niet echt welkom. Wanneer het schip gereed is om opnieuw uit te varen, zorgen de piraten voor een verrassing. Misschien zullen ze dan wat meer gewaardeerd worden?
Op een speelse manier worden in dit boekje thema’s als vooroordelen, roddels en kleingeestigheid aangekaart. Ondanks alle tegenkanting gaan de piraten gewoon hun gangetje en blijven ze zichzelf. De verrassende afsluiter geeft een hoopgevende wending aan het verhaal. Elk kind gaat vast verlangen naar zulke stoere buren. Paginavullende illustraties begeleiden de tekst. Ze zijn expressi…Lees verder