Boek
Nederlands

De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven

+1
De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven
×
De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven

De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven

Humorvolle bespreking van twaalf aanvullende regels voor een goed en gelukkig leven.
Onderwerp
Levenskunst
Titel
De orde voorbij : 12 nieuwe regels voor het leven
Auteur
Jordan B. Peterson 1962-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beyond order : 12 more rules for life
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2021
373 p. : ill.
ISBN
9789044642995 (paperback)
Plaatsingssuggestie
172 (SISO) Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na het succesvolle boek '12 regels voor het leven' (2018)* heeft Peterson een vervolg geschreven. Peterson is klinisch psycholoog en hoogleraar psychologie in Toronto. Naast boeken voor een groot publiek heeft hij veel wetenschappelijke publicaties op zijn en naam staan; hij heeft ook een eigen YouTube-kanaal. De twaalf nieuwe leefregels worden op dezelfde manier als in zijn vorige boek per hoofdstuk uitgelegd met behulp van verhalen uit zijn praktijk als psycholoog en met analyse van 'fundamentele' verhalen uit het westen (de Bijbel, Shakespeare, maar ook nieuwere zoals Harry Potter). De uitleg is soms eenvoudig geformuleerd en soms maakt Peterson gebruik van allerlei complexe redeneringen, waardoor de lezer even de weg kwijt is. Zijn uitgangspunt is dat de mens de mogelijkheid heeft zijn lijden onder ogen te zien én er wat aan kan doen. Het nieuwe boek kan hem daar zeker bij helpen. Met enkele illustraties in zwart-wit, eindnoten en een register op persoonsnamen.

Over Jordan B. Peterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Jordan Bernt Peterson (Edmonton, 12 juni 1962) is een Canadees klinisch psycholoog, schrijver, cultuurcriticus en hoogleraar in de psychologie aan de Universiteit van Toronto. Eind jaren 2010 verwierf hij bekendheid vanwege zijn conservatieve opvattingen over verschillende culturele en politieke kwesties.

Peterson behaalde een bachelordiploma in politicologie en psychologie aan de Universiteit van Alberta en een doctoraat in klinische psychologie aan de McGill University. De lezingen en debatten van Peterson, die voornamelijk via podcasts en YouTube zijn verspreid, werden geleidelijk aan miljoenen keren bekeken. In 2018 publiceerde hij zijn tweede boek, 12 regels voor het leven: Een remedie tegen chaos. Het werd een bestseller in verschillende landen.

Studie en carrière

Peterson groeide op in Fairview in Alberta. Hij studeerde aan de Universiteit van Alberta en beha…Lees verder op Wikipedia