Boek
Nederlands

Raffa

Joren Houtevels (auteur), Jessy Jason Ching (illustrator)
Raffa de raaf wordt geboren met een aantal gekleurde veertjes. Met hulp van een nieuwe vriendin leert hij dat jezelf durven zijn hem de allermooiste raaf maakt die hij kan zijn. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn
Titel
Raffa
Auteur
Joren Houtevels
Illustrator
Jessy Jason Ching
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044848663 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een prentenboekje over familie, vriendschap en jezelf mogen zijn. Het boekje gaat over Raffa de raaf. Raffa wordt als kleine raaf geboren met gekleurde veertjes. Papa en mama raaf verven hem eerst zwart, maar dan leert Raffa met hulp van een nieuwe vriendin dat jezelf durven zijn hem de allermooiste raaf maakt die hij kan zijn. Zelfs al snappen zijn broertjes hem niet helemaal. In vriendelijke taal geschreven door Joren Houtevels, Mister Gay Belgium 2020 die als docent ijvert voor een betere acceptatie van LGBTQ+'ers. Met dit boek hoopt hij kinderen de kans te geven om het gesprek aan te gaan over het thema. Met gekleurde illustraties. Vanaf 5 jaar.

Raffa

In een ravennest komen drie jongen uit het ei. Eentje ervan heeft niet enkel zwarte, maar ook gekleurde veren. Onder het motto 'Raafjes moeten pikzwart zijn' verven zijn ouders zijn veren telkens opnieuw zwart. Voor Raffa is dat de enige manier om erbij te horen. Tot hij kennismaakt met een heel kleurrijke vogel die hem overtuigt niet langer te verstoppen wie hij is. Raffa verlaat zijn nest om haar te volgen.Naar de intentie van dit prentenboek is het niet ver zoeken, het draagt immers de stempel van Mister Gay Belgium. Een intro geeft aan dat de winnaar van de prijs in 2020, de auteur Joren Houtevels, ijvert voor een betere acceptatie van de LGBTQ+gemeenschap in het onderwijs en kinderen de kans wil geven om in dialoog te gaan over dit thema. Een goede bedoeling die we alleen maar kunnen toejuichen, maar helaas blijft het boek daarin steken. Erg hoopgevend is de boodschap niet voor kleuters dat je ouders, broers en omgeving je niet aanvaarden wanneer je…Lees verder