Dvd
Engels

Planet 51

Jorge Blanco (regisseur), James Seymour Brett (componist), Tom Van Landuyt (uitvoerder)
Astronaut Charles 'Chuck' Baker landt met zijn ruimteschip op Planeet 51. De bewoners van de planeet leggen beslag op het ruimteschip en maken jacht op Chuck, maar gelukkig vindt hij ook vrienden
Titel
Planet 51
Regisseur
Jorge Blanco
Componist
James Seymour Brett 1974-
Uitvoerder
Tom Van Landuyt  (stem) Jelle Cleymans 1985- (stem) Luc Verhoeven  (stem) Marc Lauwrys  (stem) Deborah De Ridder  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Vlaams
EAN
5051888055755

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste lange animatiefilm van de Spaanse regisseur Jorge Blanco speelt zich af op een planeet die bewoond wordt door groene wezentjes, die erg op mensen lijken en een zorgenloos leven leiden in jaren vijftig-sfeer. Hun enige angst is die voor een invasie door 'Humaniakken'. Wanneer op een dag de Amerikaanse astronaut 'Chuck' Baker op de planeet landt, maakt generaal Grawl met zijn leger jacht op hem. Gelukkig zijn er ook drie tieners die hem helpen. Jos van der Burg (Parool 28-4-'10) concludeert: 'De studio strikte als scenarist Joe Stillman, co-scenarist van Beavis and Butt-Head en Shrek. Het verklaart dat de wezens op planet 51 groen zijn. Ook de vele filmverwijzingen doen aan Shrek denken. De film mocht duidelijk een cent kosten, maar originaliteit stond niet hoog in het vaandel. De omkering is grappig, maar verder leunt de film op oude bekende animatiefilms. Het zal kinderen weinig kunnen schelen: zij zien een spannend avontuur met een grappige, klungelige astronaut, die gered …Lees verder

Over Jorge Blanco

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Krystal Ann

Jorge Blanco Güereña (Guadalajara, Mexico, 19 december 1991) is een Mexicaanse acteur en zanger. Hij is vooral bekend door zijn rol als Leon in de Disneyserie Violetta.

Biografie

Blanco maakte zijn televisiedebuut in 2007, toen hij meedeed aan de realityshow High School Musical: La Selección.

Hij was te zien in het eerste seizoen van Cuando toca la campana, waarin hij een gastrol vertolkte. In 2011 ging hij naar de Verenigde Staten om mee te doen aan Disney's Friends for Change Games. Daarbij zat hij in het gele team met onder andere Bridgit Mendler en China Anne McClain.

In 2012 begon hij met het filmen voor de televisieserie Violetta, waarin hij de rol van Leon vertolkt. Na het stoppen van Violetta, in 2015, is Blanco in 2016 te zien in een film over Violetta/Martina Stoessel.

In 2017 zingt hij de single 'Gone Is The Night' van de Nederlandse DJ's van Kris Kross Amsterdam.

Lees verder op Wikipedia