Boek
Nederlands
Klein prentenboek waarin kleuters vanaf ca. 5 jaar op speelse wijze enkele eenvoudige woordjes leren herkennen. De hulp van een volwassene is nodig.
Titel
Wie is wie ? / Jorgen Hofmans, Bies van Ede ; met tek. van Danielle Schothorst
Auteur
Jørgen Hofmans Bies Van Ede
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003
[20] p. : ill.
ISBN
90-276-4946-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wie enigszins vertrouwd is met de materialen die uitgeverij Zwijsen op het gebied van voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs op de markt brengt, weet dat hun leesboeken, spelletjes, werkboeken enz. deel uitmaken van een samenhangend geheel. Het vaste ankerpunt is de methode 'Veilig leren lezen'. Daarmee is niet gezegd dat de verschillende producten ook niet zelfstandig thuis te gebruiken zijn. Zoals bv. de 'maan roos vis'-leesboekjes. Bestemd voor kinderen die aan de poort van het leren lezen staan en voor kinderen die er net mee begonnen zijn.

De boekjes Speel je met me mee? en Wie is wie? richten zich op het voorbereidend stadium. De begeleiding door een volwassene is op zijn minst noodzakelijk om het verhaal voor te lezen waarmee elk boekje begint. Daarna volgen er allerlei opdrachten die aan het verhaal gerelateerd zijn: zoekplaatjes, spelletjes, kennismaking met letters, verhaaltjes bedenken. Het element herhaling speelt een belangrijke rol. De kinderen …Lees verder
Aan de hand van een voorleesverhaaltje kunnen de lezers van dit boekje opdrachtjes bij de illustraties in dit boekje uitvoeren. Spelenderwijs leren ze zo enige woordjes herkennen. De bedoeling van dit boekje is om de taalontwikkeling van de oudere kleuter vanaf ca. 5 jaar te stimuleren en belangstelling te wekken voor het lezen. Hulp van een ouder of een andere volwassene is onontbeerlijk. Er is een handleiding voor ouders of opvoeders opgenomen, waarin aanwijzingen staan voor het gebruik van het boekje. Het boekje maakt deel uit van een serie leesboeken, werkboeken, voorleesboeken en spellen met het doel de taalontwikkeling te stimuleren. Jammer dat de uitvoering hier en daar een beetje slordig is. Het geheel is uitgevoerd als klein vierkant boek; de illustraties in sprekende kleuren zijn grof en onbeholpen. Ondanks de schoonheidsfoutjes zeker nuttig.

Suggesties