Dit boek geeft de stand van zaken weer op het vlak van de internering in België. Het verschijnt op een moment waarop reeds lang aangekondigde hervormingen. in de strafrechtsbedeling in een stroomversnelling zijn gekomen.
Titel
Internering / Joris Casselman, Paul Cosyns, Johan Goethals ... [et al.]
Auteur
Joris Casselman Paul Cosyns Johan Goethals
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Antwerpen: Garant, 2005 | Andere uitgaves
125 p. : ill.
ISBN
9789053506219 (paperback)
Plaatsingssuggestie
395.39 (SISO) Misdaad - Geweld ; Strafrecht (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Joris Casselman

Joris Casselman (Eernegem, 23 februari 1939) is een Vlaamse emeritus hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Levensloop

Vorming

Casselman startte zijn academische vorming aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven waar hij in 1963 geneesheer werd. Vervolgens specialiseerde hij zich als psychiater aan de Katholieke Universiteit Leuven. Bij Maxwell Jones in het Digleton Hospital te Melrose in Schotland specialiseerde hij zich in de sociale psychiatrie en aan de Universiteit van Genève in Zwitserland specialiseerde hij zich in de alcohol- en drugproblematiek.

Nadien vervolledigde hij zijn vorming tot psycholoog in 1969, seksuoloog in 1970 en criminoloog in 1973. Hij behaalde zijn doctoraat in de criminologische wetenschappen in 1977. In 1982 werd hij specialist in de psychiatrische revalidatie. Deze uitgebreide vorming liet Joris Casselman toe om in zijn v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties