Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder

Jos Pierreux (auteur)
+1
De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder
×
De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder

De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder

In de reeks:
Genre:
Een Vlaamse inspecteur, die het al druk genoeg heeft met zijn privé-problemen, wordt belast met het oplossen van een dubbele moord in de chique badplaats Knokke.
Titel
De dode die met z'n tweeën was : een onderzoek van Luk Borré, Knokse speurder
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2004 | Andere uitgaven
416 p.
ISBN
90-5240-788-6 9789052407883

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de chique badplaats Knokke staat het zomerseizoen voor de deur. Het is er echter onrustig omdat er een golf van inbraken gepleegd wordt, er een begraafplaats vernield en een kampeerster verdwenen is. Dan worden ook nog een baron en zijn chauffeur vermoord. Voor corpscommandant Mangels voldoende reden om zich gewichtig voor te doen en allerlei onzinnige bevelen uit te vaardigen. Inspecteur Luk Borré heeft naast zijn drukke baan veel privé-beslommeringen en dat geldt ook voor zijn ondergeschikten. Lastiger wordt het als deze privé-zaken te maken blijken te hebben met de misdaden. De schrijver heeft een vermakelijke intrige bedacht waarin de hoofdpersonen op vaak kluchtige wijze hun plaats vinden. Zijn personages zijn karikaturen die zo in een stripverhaal van Suske en Wiske zouden passen. Hij is een uitbundig verteller en maakt veel gebruik van taalgrappen, dubbelzinnigheden en seksuele toespelingen. Men zou bijna vergeten dat daarnaast het verhaal met alle sub-plots ook nog keurig, …Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018 en 2022 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publieksprijs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties