Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De overvallers die met z'n drieën waren

Jos Pierreux (auteur)
+1
De overvallers die met z'n drieën waren
×
De overvallers die met z'n drieën waren De overvallers die met z'n drieën waren

De overvallers die met z'n drieën waren

In de reeks:
Genre:
Net als hij zelf zijn slag wil slaan wordt een corrupte inspecteur in Knokke gegijzeld door bankrovers.
Titel
De overvallers die met z'n drieën waren
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2005 | Andere uitgaven
403 p.
ISBN
90-5240-820-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Borré wordt bij een bankoverval in de Belgische mondaine badplaats Knokke gegijzeld net op het moment dat hij zijn corrupte slag wil slaan. De twee stupide gangsters vluchten met zijn valiesje met meer dan 3 miljoen euro, het losgeld om zijn vriendin uit het callgirl-milieu af te kopen: de dief bedrogen. Borré bedenkt een ingenieuze plot om zowel de dieven als de politie te slim af te zijn, maar krijgt af te rekenen met de vermoedens van een terminaal zieke collega. Tweede roman van Pierreux die met zijn debuutroman genomineerd werd voor de Hercule Poirot-prijs. Hilarisch zijn de inmiddels bekende collega's, de karikaturale burgemeester en de portretten van de haute bourgeoisie van Knokke. Pierreux zet een speurder neer die van Elmore Leonard zou kunnen zijn en hij verpakt zijn onverkwikkelijke intrige in messcherpe en stilistische beschrijvingen waardoor iedere zin een pareltje en herleesbaar is. Normale druk.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014, 2018 en 2022 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

In 2022 schreef hij een boek in de Wablieft-reeks: 'De eerste moord', een misdaadverhaal in eenvoudig Nederlands voor beginnende volwassen lezers.

In hetzelfde jaar (2022) won hij de Hercule Poirot Publieksprijs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties