Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De droomvilla

José Van de Burgt (auteur), Jan Van Lierde (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vincent heeft zo veel nachtmerries dat hij er niet meer van kan slapen. Dan belandt hij op het droompad, waar Mosse op hem wacht. Mosse neemt Vincent mee naar een vreemde wereld. Een wereld waarin zijn dromen en nachtmerries de hoofdrol spelen.
Onderwerp
Dromen, Bang zijn
Titel
De droomvilla
Auteur
José Van de Burgt
Illustrator
Jan Van Lierde
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
128 p. : ill.
ISBN
9789044809848

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De droomvilla is een fantasierijk verhaal over een dappere jongen die met zijn angsten geconfronteerd wordt en overwint. Alleen de eerste pagina kan zich ook echt afspelen in het leven van een teleurgestelde negenjarige die twijfelt aan zichzelf, de rest van het boek is pure fantasie.
José van de Burgt kruipt helemaal in de huid van Vincent, een jonge voetballer die last heeft van nachtmerries. Hij komt terecht in een vreemde wereld en mag geen contact hebben met "de andere kant" voor zijn nare dromen verdwenen zijn. Gelukkig telt de menselijke tijd niet in dit bestaan, zodat niemand Vincent zal missen terwijl hij zich laat helpen. Zijn gids Mosse, die het midden houdt tussen een elfje en een spook, zal Vincent de weg wijzen door zijn dromen. Ze heeft wit engelenhaar, zweeft een stukje boven de grond en zal door haar lieflijke en grappige karakter zeker de sympathie van de lezer kunnen opwekken. Verder maken we kennis met Husseklus, die de oude dromen verzorgt, Valma, de si…Lees verder
Iedereen droomt weleens, maar Vincent heeft zo veel nachtmerries dat hij er niet meer van kan slapen. Hij belandt op het droompad en komt in zijn eigen droomvilla terecht. Hier moet Vincent drie opdrachten uitvoeren om van zijn nachtmerries af te komen. En zo start een fantasierijk en spannend verhaal over iets wat iedereen doet: dromen. De auteur tracht fantasie en angst met elkaar te verenigen. Toch mist het verhaal een zekere snelheid en spanning en is het voorspelbaar. Het verhaal leest wel gemakkelijk weg, het taalgebruik is vlot en eigentijds. In de tekst (duidelijke druk en ingedeeld in hoofdstukken) staan veel dialogen. De auteur, een bibliothecaris, is een verhalenverteller. Het is haar tweede boek en de verhalen spelen zich af in een gefantaseerde wereld. Het verhaal is verlucht met een tiental zwart-witillustraties die nogal stijf aandoen. Het verhaal is geschikt voor lezers die last hebben van nachtmerries en deze hanteerbaar willen maken. Vanaf ca. 9 jaar.

De droomvilla

Vincent heeft een probleem: Milan pest hem altijd op het voetbal. Daardoor kan Vincent niet meer slapen en heeft hij steeds nachtmerries. Op een ochtend vertrekt hij met tegenzin naar de voetbaltraining. Eenmaal buiten merkt Vincent plots dat alles veranderd is. Hij herkent niets meer. In deze nieuwe, vreemde wereld ontmoet hij Mosse, een vreemd, zwevend wezen. Mosse brengt Vincent naar een grote woonst. Daar ontmoet hij Husseklus, Kwiebe en Valma. Vincent komt te weten dat hij zich in het droomheelal bevindt en dat de vier wezens zijn droomgevers zijn. De woonst waar ze zich in bevinden, is Vincents persoonlijke droomvilla. De droomgevers willen Vincent helpen om van zijn nachtmerries af te raken. Hij zal een oude, een ongeboren en een driesterrendroom moeten dromen. Daarvoor moet hij natuurlijk zijn angsten onder ogen zien en overwinnen. Lukt dit niet, dan zal Vincent nooit meer kunnen dromen want dan verdwijnt zijn villa en de vier wezens. De tekeningen bij dit fantasievolle ver…Lees verder

Suggesties