Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geheim

Joseph Delaney (auteur), Bies Van Ede (vertaler)
+1
Het geheim
×
Het geheim Het geheim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Tom is de leerling van een geestenjager, die mensen beschermt tegen duistere wezens. Morgan, een ex-leerling, blijkt een duistere kant te hebben. Dan blijkt dat hij Tom als leerling wil. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spoken, Magie
Titel
Het geheim
Auteur
Joseph Delaney
Vertaler
Bies Van Ede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The spook's secret
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009 | Andere uitgaves
411 p.
ISBN
9789026124228 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thomas (Tom) Wachter is de zevende zoon van een zevende zoon en beschikt daardoor over bijzondere gaven. Hij volgt zijn eerste jaar opleiding bij een doorgewinterde geestenjager, die het graafschap en zijn inwoners dient te beschermen tegen duistere wezens als stenengooiende boemannen, bloeddorstige lamiaheksen en ontwakende goden met slechte bedoelingen. Samen verlaten ze het mooie zomerhuis van de geestenjager om in het donkere Engelzerk de beproeving van de grauwe, ijskoude winter te doorstaan. Ze worden er geconfronteerd met een ex-leerling van de geestenjager, die steeds dieper wegzakt in het duister en zijn krachten aanwendt om het hele graafschap in gevaar te brengen. Hij wil zich wreken op de geestenjager en zijn macht stelt hem in staat Tom voor een onmogelijke keuze te plaatsen: ofwel wordt Tom zijn leerling, ofwel wordt de geest van zijn pas overleden vader eeuwig gemarteld.
Met de twee vorige verhalen in de reeks 'De geestenjager', De laatste leerling en De vl…Lees verder
Morgan, een ex-leerling van de geestenjager die de machten van dood en eeuwige winter tracht te manipuleren, moet verslagen worden. De huidige leerling, Tom, levert opnieuw met inzet van bloed, zweet en tranen een wezenlijke bijdrage aan de strijd. Door alles heen speelt het probleem of men kan houden van wezens die afstammen van het kwaad en niet altijd betrouwbaar zijn. De meester betaalt zijn liefde bijna met de dood, maar voor Tom (en Annelie) lijkt er hoop te bestaan. Derde deel van de serie 'De Geestenjager'*. Fantasy van nogal zwarte sprookjesachtigheid die toch menselijk blijft, dankzij aandacht voor de innerlijke strijd van de personages die, blootgesteld aan de verleiding van het kwaad, getekend worden in hun zwakheden en in hun kracht. De vertaling is levendig. Het boek oogt lekker ouderwets. Vanaf ca. 12 jaar.

De geestenjager. Het geheim

Tom is nog steeds de leerling van de geestenjager. Tot zijn grote spijt verlaten ze hun verblijf in Schapeneind om de winter door te brengen in het troosteloze Engelzerk. Hij komt in contact met een vroegere leerling van zijn leermeester die zich helemaal naar het duister gekeerd heeft. Deze vroegere leerling krijgt een enorme macht over Tom omdat hij de geest van zijn pas overleden vader kwelt. Tom wordt heen en weer gesleurd tussen loyaliteit voor zijn eigen meester en grote angst voor de vroegere leerling. Hij doorstaat een bloedstollend avontuur en wordt uiteindelijk gered door een valstrik van de geestenjager. Dit derde deel in de reeks van de geestenjager is even boeiend en spannend als de vorige delen. Zeker voor jongeren die van mysterieuze avonturen houden, is dit een vlot lezend boek. Opnieuw worden de personages mooi getypeerd waardoor je het gevoel hebt dat je de belangrijkste personen vrij snel leert kennen. Hoewel het voorspelbaar is wie goed en wie slecht is, neemt h…Lees verder

Over Joseph Delaney

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Joseph Henry Delaney (Preston (Verenigd Koninkrijk), 25 juli 1945) is een Engels sciencefiction- en fantasyschrijver. Hij is vooral bekend door zijn De Geestenjager-boeken.

Levensloop

Na te zijn afgestudeerd begon Delaney als leerling-ingenieur. Zijn schrijverscarrière begon met het verschijnen van zijn eerste sciencefictionboek, dat hij schreef onder het pseudoniem J.K. Haderack. Later schreef hij zijn boeken onder zijn eigen naam.

Zijn bekendste werk, De Geestenjager-serie, begon met de release van De Laatste Leerling, dat voor het eerst in 2004 werd gepubliceerd. Verder zijn er drie "spin-off"-verhalen op de serie gemaakt. Warner Bros bevestigde dat er een film zou komen gebaseerd op Delaney's boeken. De film The Seventh Son ging in december 2014 in première. Onder anderen Jeff Bridges (Master Gregory) en Julianne Moore (Mother Malkin) zijn hierin te zien.

Lees verder op Wikipedia