Een jonge, geschorste rechercheur met persoonlijke problemen zoekt in Manchester naar een weggelopen meisje en belandt in het duistere drugsmilieu.
Onderwerp
Manchester
Titel
Sirenen
Auteur
Joseph Knox
Vertaler
Jan Mellema
Verteller
Mark Vermaerke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sirens
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
1 cd
Speelduur
12:56
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sirenen

Eerste zin. Naderhand ben ik weer in de nachtdienst gegaan.

Politieman Aidan Waits moet de Franchise infiltreren, een drugsbende die het wilde uitgaansleven van Manchester bedient. Hij raakt in de ban van drie bijzondere vrouwen. De speed snuivende Aidan wil hen redden, maar raakt verstrikt in hun wraakzuchtige plannen. Joseph Knox gaat voor vlijmscherp en gevoelig. En hij bezorgt je slapeloze nachten. Zelden zo’n knap debuut gelezen.

*****

Joseph Knox , The House of Books (oorspronkelijke titel: Sirens), 425 blz., € 19.99.

Aiden Waits, een jonge rechercheur met persoonlijke problemen, is door zijn superieuren geschorst wegens ontvreemding van bewijsmateriaal. Een parlementslid, David Rossiter, benadert hem met het verzoek zijn zeventienjarige dochter Isabelle op te sporen, die van huis weggelopen is. Zij verkeert nu in een milieu van drugs, seks, geweld en misdaad. De zaak heeft wellicht raakvlakken met een vrouw, Joanna Greenlaw, die tien jaar daarvoor spoorloos verdwenen is. Op indirecte wijze houdt Aidan Waits contact met enkele andere rechercheurs. Hij raakt in allerlei chaotische situaties terecht, waarbij twijfelachtige relaties met vrouwen ook een rol spelen. En wordt Joanna Greenlaw gevonden? Dit debuut van de auteur die opgroeide rond Manchester biedt meer dan alleen een detectiveverhaal: een indringend beeld van marginale figuren in een grote Engelse stad.

Suggesties