Als Kevin Flynn onverklaarbaar is verdwenen, laat hij zijn softwarebedrijf na aan zijn zoon Sam. Wanneer Sam in aanraking komt met een digitaal universum dat door zijn vader is gemaakt, treedt Sam daar binnen waarna hij van de ene verbazing in de andere valt
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
200 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418301880

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse science-fictionfilm uit 2010 van Joseph Kosinski, met Jeff Bridges, Garrett Hedlund e.a. Remake van de film 'Tron' uit 1982, ook met Bridges, waarop een populair computerspel werd gebaseerd. Ook bij deze nieuwe film werd een computerspel gemaakt getiteld 'Tron: Evolution'*. Als Kevin Flynn onverklaarbaar is verdwenen, laat hij zijn softwarebedrijf na aan zijn zoon Sam. Wanneer Sam in aanraking komt met een digitaal universum dat door zijn vader is gemaakt, treedt Sam daar binnen. Remke de Lange (Trouw 27-1-'11): '(...) voor een computeraar anno 2011 is het een leuke fantasie dat ergens daarbinnen, in de wirwar van onze wireless verbonden technobreinen, het menselijke hart van Flynn klopt. Dat de filmmakers met hedendaagse technologie zijn gezicht hebben kunnen 'verjongen' is meesterlijk, maar het is toch vooral de 61-jarige Jeff Bridges die 'Tron legacy' een menselijke glans geeft.' Kevin Toma (Volkskrant 27-1-'11) geeft 3 (van 5) sterren: 'Tron: legacy blijft (...) vooral…Lees verder

Over Joseph Kosinski

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Joseph (Joe) Kosinski (Milwaukee, 3 mei 1974) is een Amerikaans filmregisseur.

Biografie

Joseph Kosinski werd in 1974 in Milwaukee (Wisconsin) geboren als de zoon van Joel Kosinski en Patricia Provost. Zijn vader is een dokter van Poolse afkomst, zijn moeder is van Frans-Canadese afkomst. Hij groeide op in Marshalltown (Iowa).

In 1996 studeerde hij aan de Stanford-universiteit af in de richting werktuigkunde. Drie jaar later behaalde hij een master in architectuur aan de Columbia-universiteit.

Carrière

In 1999 richtte hij met zijn vroegere studiegenoot Dean Di Simone het bedrijf KDLAB op, een studio voor grafische vormgeving en digitale animatie. Met KDLab ontwierp hij verscheidene reclamespots, waaronder Les Jumelles (voor Nike) en Mad World (voor de videogame Gears of War).

In 2007 werden Kosinski's reclamespots en vis…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek