Na een buitenaardse invasie is Los Angeles bezet door aliens. Voormalig FBI-agent Will Bowman werkt samen met de nieuwe autoriteiten, maar hij weet niet dat zijn eigen vrouw aangesloten is bij het verzet.
Titel
Colony. Seizoen 1
Acteur
Josh Holloway Sarah Wayne Callies
Componist
Clinton Shorter
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 7 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083105150

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie met Josh Holloway (Lost) en Sarah Wayne Callies (Into the storm). In de nabije toekomst is de aarde bezet door buitenaardse machthebbers, die grotendeels onzichtbaar zijn en zich laten vertegenwoordigen door mensen, de 'Redhats' (militaire politie) en de 'Proxies' of 'Collaborators'. Het verhaal speelt in Los Angeles dat door een muur verdeeld is in een bevoorrechte zone en een afgesloten zone voor de gewone mensen. Will Bowman is voormalig FBI-agent en werkt nu als vrachtwagenchauffeur. Samen met zijn vrouw Katie stelt hij alles in het werk om hun zoon te vinden, die sinds de invasie van de aliens spoorloos is. Onder dwang sluit Will zich aan bij de Collaborators, niet wetend dat zijn vrouw in het verzet zit. De ontvangst door de Amerikaanse recensenten is kritisch. Maureen Ryan (variety.com) vindt de eerste afleveringen oppervlakkig met een niet-kloppend verhaal, maar wel met sterke acteurs en potentieel voor een sterker vervolg.

Over Josh Holloway

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thibault

Josh Lee Holloway (San Jose, 20 juli 1969) is een Amerikaans acteur. Hij won in 2010 een Saturn Award voor zijn rol als James 'Sawyer' Ford in de televisieserie Lost.

Biografie

Holloway groeide samen met zijn drie broers op in het gebied rondom de Blue Ridge Mountains in de staat Georgia. Hij verhuisde later naar Los Angeles. Na een jaar gestudeerd te hebben aan de Universiteit van Georgia koos hij voor een modellencarrière en reisde hij door heel Amerika en Europa. Daarna werd Holloway acteur. Zijn eerste rol was er een als 'de knappe jongen' in een aflevering van de serie Angel in 1999. Andere eenmalige rollen had hij in onder meer Walker, Texas Ranger en CSI: Crime Scene Investigation. Twee jaar na zijn acteerdebuut was Holloway voor het eerst te zien op het witte doek, in de misdaadfilm Cold Heart (2001).

Holloway trouwde in 2004. Zijn vrouw en hij kregen in 2009 hun eerste kind, een…Lees verder op Wikipedia