Boek
Nederlands

De wonderjaren van Henry Bright

Josh Ritter (auteur), Ronald Cohen (vertaler)
+1
De wonderjaren van Henry Bright
×
De wonderjaren van Henry Bright De wonderjaren van Henry Bright

De wonderjaren van Henry Bright

Genre:
Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog wordt een Amerikaanse soldaat uit de Franse loopgraven gered door een engel. Ook thuis in de Appalachen blijft de engel hem beschermen.
Titel
De wonderjaren van Henry Bright
Auteur
Josh Ritter
Vertaler
Ronald Cohen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bright's passage
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2012
285 p.
ISBN
9789038894911 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog wordt Henry Bright gered door een engel uit de Franse loopgraven. Thuis in de Appalachen (West-Virginia) blijft de engel Bright beschermen. Ook geeft hij hem opdrachten. Als Brights vrouw in het kraambed sterft en zijn huis afbrandt, slaat Bright op de vlucht voor de wraak van de Kolonel, de vader van zijn overleden vrouw, en diens twee zoons. Op deze bizarre en avontuurlijke tocht blijft de engel zijn gids. Tussen alle belevenissen door wordt Bright gekweld door beelden van en herinneringen aan zijn gruwelijke oorlogservaringen. In dit wonderlijke verhaal speelt de ongerepte en woeste natuur van het berglandschap een grote rol. Ritter roept een magisch-realistisch sfeer op. Josh Ritter (1976) is een Amerikaanse singer-songwriter van een mengeling van folk en balades. Dit is zijn eerste roman, enthousiast onthaald door Oprah Magazine en New York Times. Normale druk.

Over Josh Ritter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sean Rowe

Josh Ritter (Moscow, Idaho, 21 oktober 1976) is een Amerikaans singer-songwriter.

Ritter begon op zijn achttiende met het schrijven van liedjes. Zijn stijl is een mengeling van folk en ballades. Hij is beïnvloed door de teksten van Bob Dylan, Bruce Springsteen, Leonard Cohen, en het werk van Mark Twain.

Zijn ouders zijn neurowetenschappers en voor een periode studeerde hij neurowetenschap aan Oberlin College. In 1999 bracht hij zijn eerste cd in eigen beheer uit, met als titel Josh Ritter, opgenomen in een studio op campus. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Massachusetts, waar hij werd ontdekt door Glen Hansard van de Ierse band The Frames. Ritter volgde Hansard terug naar Ierland. In 2000 bracht hij in eigen beheer het album Golden Age Of Radio uit. Deze cd verkocht hij bij optredens, later werd het album opnieuw uitgegeven via de platenmaatschappij Signature Sounds. Drie jaar later (2003) bracht hij zijn derde plaat uit met als titel Hell…Lees verder op Wikipedia