Dvd
Engels

The Nevers. Season 1, Part 1

Joss Whedon (scenarist), Laura Donnelly (acteur), Ann Skelly (acteur)
Nadat in 1896 een mysterieus buitenaards wezen boven het Victoriaanse Londen verschijnt, blijkt een aantal vrouwen over bijzondere krachten te beschikken, wat hen gevaarljk maakt in de ogen van de autoriteiten.
Titel
The Nevers. Season 1, Part 1 / created by Joss Whedon
Scenarist
Joss Whedon
Acteur
Laura Donnelly Ann Skelly Olivia Williams
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2021
Speelduur
6 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Engels voor slechtorenden
EAN
5051888256220

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sf-dramaserie (2021), bedacht door Joss Whedon (Buffy the vampire slayer, The Avengers) voor HBO. Met Laura Donnelly (Tolkien), Ann Skelly (Rose plays Julie) en Olivia Williams (An education, The sixth sense). Nadat in 1896 een mysterieus buitenaards wezen boven het Victoriaanse Londen verschijnt, blijkt een groep vrouwen - de Touched genoemd - over bijzondere krachten te beschikken. Onder hen de vrijgevochten Amalia True en haar beste vriendin en briljante uitvinder Penance Adair. De autoriteiten, maar ook de bevolking, zien de Touched als gevaarlijk, zodat ze veel vijanden hebben. Beoordeling IMDb: 7.4. Thijs Schrik (NRC 8-4-’21): ‘combinatie van bovennatuurlijk actie, spitsvondige dialogen en een feministische toon (…) overvloed aan verhaallijnen, personages en ideeën (…) Donnelly en Skelly hebben een goede chemie (...) sets en kostuums zijn indrukwekkend’ (3 sterren). Dennis van Beek (geekster.be 20-4-’21): ‘helemaal woke want echt elk ras, elke seksuele geaardheid (…)…Lees verder

Over Joss Whedon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Joseph Hill Whedon (New York, 23 juni 1964) is een Amerikaanse scenarioschrijver en regisseur en de producent en bedenker van de televisieseries Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly en Dollhouse. Hij is de regisseur en schrijver van bioscoopfilm Serenity en was als bedenker, financier, schrijver, producent en regisseur betrokken bij de productie van de internetserie Dr. Horrible's Sing-Along Blog. Ook heeft hij diverse filmscripts en strips geschreven. In 2012 werden de door Whedon geschreven en geregisseerde superheldenfilm The Avengers (een verfilming van de gelijknamige stripreeks van uitgeverij Marvel Comics), de horrorfilm The Cabin in the Woods, waar Whedon als schrijver en producent aan meewerkte, en de door Whedon geregisseerde Shakespeare-verfilming Much Ado About Nothing uitgebracht.

Achtergrond

Familie

Joss Whedon wordt so…Lees verder op Wikipedia