De bemanning van ruimteschip Serenity, dat op de vlucht is voor De Alliantie, krijgt er nog een probleem bij wanneer ze een arts en een helderziend meisje binnenlaten.
Titel
Serenity
Regisseur
Joss Whedon
Acteur
Nathan Fillion Gina Torres Alan Tudyk
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2005
1 DVD-VIDEO : ca. 119 min.
Aantekening
Engels gesproken. - Nederlands ondertiteld.
EAN
5050582406368

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefiction film uit 2005 van Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer), met Nathan Fillion en Summer Glau. De bemanning van ruimteschip Serenity, dat op de vlucht is voor de boosaardige Alliantie, krijgt er nog een probleem bij wanneer ze een arts en een helderziend meisje binnenlaten. Het meisje weet namelijk veel meer over de Alliantie dan ze zou mogen weten en die laatsten willen haar op alle mogelijke manieren het zwijgen opleggen. Deze bioscoopfilm is gebaseerd op de televisieserie Firefly die in Nederland niet erg bekend is maar een culthit werd op internet. Dana Linssen (NRC 16-11-'05) vindt dat de film zonder voorkennis van de televisieserie maar moeilijk te begrijpen is, maar vindt 'de losse eindjes soms irritant, soms fascinerend.' Jochem Geerdink (Metro 17-11-'05) geeft 4 (van 5) sterren: 'De cast levert uitstekend werk, het verhaal blijkt niet zo standaard als je zou denken en de special effects hebben een aanvullende rol, in plaats van de hoofdrol. Voeg daarb…Lees verder

Over Joss Whedon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Joseph Hill Whedon (New York, 23 juni 1964) is een Amerikaanse scenarioschrijver en regisseur en de producent en bedenker van de televisieseries Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly en Dollhouse. Hij is de regisseur en schrijver van bioscoopfilm Serenity en was als bedenker, financier, schrijver, producent en regisseur betrokken bij de productie van de internetserie Dr. Horrible's Sing-Along Blog. Ook heeft hij diverse filmscripts en strips geschreven. In 2012 werden de door Whedon geschreven en geregisseerde superheldenfilm The Avengers (een verfilming van de gelijknamige stripreeks van uitgeverij Marvel Comics), de horrorfilm The Cabin in the Woods, waar Whedon als schrijver en producent aan meewerkte, en de door Whedon geregisseerde Shakespeare-verfilming Much Ado About Nothing uitgebracht.

Achtergrond

Familie

Joss Whedon wordt so…Lees verder op Wikipedia

Suggesties