Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dit gebeurde allemaal echt

Joukje Akveld (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Dit gebeurde allemaal echt
×
Dit gebeurde allemaal echt Dit gebeurde allemaal echt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Cees wil lekker een boek lezen in de tuin, maar de buurvrouw begint hard te praten en de buurman blijkt een klusdag te hebben. Wat nu? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Lezen, Geluidshinder
Titel
Dit gebeurde allemaal echt
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
[40] p. : ill.
ISBN
9789045126609 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een licht absurdistisch en vrolijk jeugdboek over de kracht van verbeelding. Cees wil een boek lezen in de tuin, maar wordt gestoord door de harde stem van de buurvrouw en de klusgeluiden van de buurman. Maar: als de werkelijkheid een keertje tegenzit, is in de verbeelding alles mogelijk. ‘Dit gebeurde allemaal echt’ is in een grappige, levendige stijl geschreven en bevat veel vrolijke kleurenillustraties. Voor avontuurlijke jonge lezers vanaf ca. 7 jaar. Joukje Akveld (Leiden, 1974) is schrijver, vertaler, journalist en literatuurcriticus. Ze schreef meer dan veertig boeken en won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Tijgerlezen'.

Dit gebeurde allemaal echt

Cees wil rustig haar nieuwe boek lezen in de tuin, met haar katten. Maar dat is buiten de buurvrouw gerekend, die non-stop en steeds luider tegen haar hondje praat. En ook overbuur Matthijs die druk in de weer is met klussen. Om nog te zwijgen over alle overburen die barbecueën! Cees ziet geen andere uitweg dan het materiaal van haar vader in te zetten en de hele boel te slopen.Je weet niet wat je leest en ziet wanneer Cees met een sloopkogel letterlijk dood en vernieling zaait in haar hele omgeving. Maar dan komt gelukkig de bevrijdende boodschap dat dit allemaal echt verzonnen, en niet echt gebeurd is. Wie de quote voor de titelpagina gelezen heeft, weet al dat dat het geval is. En zo hou je als boodschap over dat verbeelding je kan redden, als alles eens tegenzit. Dat krijg je geenszins moraliserend gepresenteerd, maar wel met bakken humor. Het begint al met de presentatie van Cees haar vier katten, die daardoor heel belangrijk lijken, maar verder in het boek …Lees verder

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Ned…Lees verder op Wikipedia