Boek
Nederlands

De hond

Jozua Douglas (auteur), Hiky Helmantel (illustrator)
Wat zegt een hond? Hoe zorg je voor een hond? Wat kan een hond allemaal leren? Wat doet een hondendokter? Antwoorden op vele andere vragen over honden en hun verzorging aan de hand van het verhaal van Lotte die met haar opa een hondenshow bezoekt. Met knutseltip.
Onderwerp
Honden
Titel
De hond
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789044819458 (hardback)
Plaatsingssuggestie
634.1 (SISO) Honden (ZIZO) Huisdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot, bijna vierkant informatief prentenboek uit de reeks ‘Willewete’*, categorie Natuur (huisdieren). We maken kennis met de hond die, zeker vanuit het gezichtspunt van dit mooie prentenboek, een uitermate kleurrijke kameraad voor kleine en grote mensen blijkt te zijn. Lotte wil graag een hond en omdat opa dadelijk komt met Duffy, kan ze alvast met haar oefenen op het terrein van omgaan met en verzorgen van honden. In de afdeling 'stripverhaal' zien we hoe opa en Lotte Duffy mooi maken voor de hondenshow. Tussendoor wordt in kleine tekstblokjes informatie aangereikt over o.a. soorten honden, hondentaal en hondengedrag, de hondendokter, jonkies krijgen, honden die mensen helpen en tal van hondenweetjes. Vetgedrukte woorden benadrukken wat kinderen zouden mogen onthouden van de informatie. De uitvouwbare dubbelpagina zal wederom volop de aandacht trekken van jonge kinderen vanaf ca. 5 jaar. Er is een hondenlied, een creapagina die kinderen helpt om een hondenmasker te maken en de uitg…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties