Boek
Nederlands

De kat

Jozua Douglas (auteur), Hiky Helmantel (illustrator)
Hoe kun je een kat blij maken? Wat gebeurt er op een kattenshow? Prentenboek met informatie over katten, een liedje, knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
De kat
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[24] p. : ill.
ISBN
9789044821970 (hardback)
Plaatsingssuggestie
634.2 (SISO) Huisdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief prentenboek voor jonge kinderen over katten uit de serie 'Willewete'* in de categorie natuur; huisdieren. Gestart wordt met een kort verhaaltje ter introductie, vervolgens wordt informatie gegeven over katten. Vragen als wat is een kat, welke dieren behoren tot de kattenfamilie en welke soorten zijn er, hoe voelt een kat zich, wat vinden ze wel en niet leuk en hoe verzorg je een kat. Zelfs een kattenshow komt aan de orde, met een dubbele uitklappagina. De informatie is kort en bondig; belangrijke woorden of kopjes zijn vetgedrukt. Daarnaast bevat het boek kattenfeitjes, een stripverhaaltje, maar ook een liedje en een quiz (met antwoorden onder een uitklapbare halve pagina) om te zien of kinderen de informatie begrepen hebben. De mooie, sfeervolle en grote kleurrijke illustraties, veelal doorlopend over een dubbele pagina, zorgen ervoor dat dit een aantrekkelijke, frisse uitgave is waar veel kinderen van zullen genieten. Ondanks de vele korte tekstjes is het boek toch over…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties