Boek
Nederlands

De reuzentrol

Jozua Douglas (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
De reuzentrol
×
De reuzentrol De reuzentrol
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De prinses is ontvoerd door een reuzentrol. Ridder Rik en zijn zoon Wout willen haar bevrijden. Maar dan moeten ze eerst langs de stinkende ridders komen. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De reuzentrol
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaves
56 p. : ill.
ISBN
9789048723300 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dappere Wout wil samen met zijn bange vader ridder Rik de door de reuzentrol ontvoerde prinses gaan bevrijden. Onderweg moeten zij eerst langs de stinkende ridders zien te komen. Ze worden gevangengenomen, maar dankzij de slimme Wout weten ze te ontsnappen en hun reis voort te zetten. Goed opgebouwd verhaal in de reeks 'B.O.J.'*, dat nog een boekje over Wout en Rik bevat. Het verhaal is echter ook enigszins onevenwichtig. Binnen het verhaal ligt de nadruk op de strijd tegen de stinkende ridders en daarna op de bevrijding van de prinses, maar het deel na de bevrijding wordt slechts in een ‘Hoe het verder gaat’ beschreven. Het taalgebruik is aangepast aan AVI-E4. Naast spanning biedt het de nodige humor, zowel in tekst als beeld. De tegenstelling tussen de dappere Wout en zijn bange vader ridder Rik wordt goed uitgewerkt. De kleurrijke illustraties sluiten uitstekend aan bij het verhaal en bieden de minder geoefende lezer rustmomenten in de tekst. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie

Suggesties