Boek
Nederlands

Grote uitvindingen

Jozua Douglas (auteur), Margot Senden (illustrator)
Ontdek hoe uitvindingen ons leven hebben veranderd. Aan bod komen vuur en elektriciteit, boeken, telefoons en de wc. Prentenboek met een liedje, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
Grote uitvindingen
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Margot Senden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816419 (hardback)
Plaatsingssuggestie
640.5 (SISO) Geschiedenis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief prentenboek over een aantal uitvindingen die een belangrijk verschil maakten in het leven van mensen, in de loop van de geschiedenis. Aan de hand van het jongetje Job, dat op bezoek is bij zijn grootouders, wordt verteld over hoe het in de tijd van de opa van opa was. Ook is er aandacht voor wat er veel eerder bedacht werd om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken. Zo komen aan bod de uitvinding van het wiel, van kleding, van mogelijkheden om vuur te maken, van het schrift en van de boekdrukkunst, allerlei motoren en machines (voor vervoer, landbouw, industrie en als huishoudelijke apparaten). Op twee uitvouwbare prenten zie je hoe landschappen, woningen en vervoer er in de verschillende tijden uitzagen. Met achterin een suggestie om zelf iets uit te vinden, een liedje en een miniquiz met tien vragen. De tekst is gedrukt in een grote schreefloze letter, de kopjes in een schrijfletter. Paginagrote gekleurde tekeningen verduidelijken de tekst (die zich rechtstreeks t…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie