Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het piranha-complot

Jozua Douglas (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Het piranha-complot
×
Het piranha-complot Het piranha-complot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana, vluchten met hun vader naar Costa Kanaria. Daar is de 12-jarige Angelino net president geworden. Rosa en Fico worden zijn adviseurs, maar al snel blijkt dat een land besturen best ingewikkeld is. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Het piranha-complot
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2020
265 p. : ill.
ISBN
9789026151484 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zesde en laatste deel* uit de serie over Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana. In dit deel vlucht de president met zijn kinderen naar Costa Kanaria omdat er, tijdens zijn verblijf op de Paradijseilanden, een staatsgreep is gepleegd. In Costa Kanaria is de 12-jarige Angelino president geworden omdat zijn vader gevangen zit op de Paradijseilanden. Rosa en Fico worden zijn adviseurs. Maar een land besturen is best ingewikkeld en de meningen over hoe dat gedaan moet worden, lopen nogal uiteen. En wanneer Rosa een complot ontdekt, moeten ze alle zeilen bijzetten om de jonge president in positie te houden. Het gevaar dreigt namelijk uit onverwachte hoek. Komisch verhaal dat voortborduurt op de vorige delen uit deze populaire reeks. In 37 vrolijke hoofdstukken weet de schrijver wederom een origineel en absurd verhaal neer te zetten dat boeit van het begin tot het eind en leest als een trein. De zwart-witte illustraties geven het boek een nog vrolijkere uitst…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie

Suggesties