Boek
Nederlands

Dieren

J.P. Percy (auteur)
+1
Dieren
×
Dieren Dieren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Zoekboek met dieren. Op de rechterpagina wordt een uitgezoomd fragment getoond van een dier, met daarbij een hint. Op de keerzijde kan de lezer checken of hij het dier juist geraden heeft. Voor de oudere kleuters.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dieren
Auteur
J.P. Percy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Animals
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: NBD Biblion, 2013
21 p. : ill.
ISBN
9789462020245 (hardback)
Plaatsingssuggestie
592.3 (SISO) Dieren (ZIZO) Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierkante uitgave in de reeks 'Raad eens wat ik ben?'* waarin jonge kinderen op speelse wijze leren om te kijken naar delen en het geheel. Dat gebeurt via een raadspelletje, in dit geval over dieren: een paginagrote kleurenfoto toont een detail van een bepaald dier. Na het omslaan van de bladzijde ziet het kind vervolgens van welk dier dit detail een kenmerkend onderdeel is. 'Mijn ogen zijn bijna net zo groot als mijn kop. Raad eens wat ik ben?' De negen dieren die op deze wijze aan de beurt komen, zijn o.a. een vlinder, kikker, poes, pauw en een olifant. Kijken, nadenken, raden, gevolgtrekkingen maken, het detail zien, het geheel zien, kenmerkende biologische eigenschappen van deze dieren ontdekken en verschillen tussen dieren zien, gaan op deze aardige ontdekkingsreis hand in hand. De sterk uitvergrote kleurenfoto's en de visuele effecten daarvan zijn prachtig: zo lijkt de huid van een olifant sterk uitvergroot wel op een uitgedroogd stuk Nijloever en de uitvergrote schubben van een…Lees verder

Raad eens wat ik ben? Dieren

Het boek begint met enkele tips om het te gebruiken. Het is opgevat als een leuk raadspel met eenvoudige informatie over verschillende dieren. Bijvoorbeeld: je ziet een macrofoto van een facetoog van een vlieg en daaronder staat: Mijn ogen zijn bijna zo groot als mijn kop. Raad eens wat ik ben? Nu zullen heel wat kinderen niet weten wat ze zien en dan is het uiteraard moeilijk, zo niet onmogelijk, om op die vraag te antwoorden. Als je de bladzijde omdraait, zie je een vlieg en een korte uitleg over vliegenogen. Op dezelfde manier volgen macro-opnamen van een kikkeroog, een vlindervleugel, snorharen van een kat, pluimen van een pauwenstaart enz. Sommige dieren zijn gemakkelijker te herkennen maar als spelletje blijf ik het mager vinden. Als je het een keer gespeeld hebt, dan weet je het ook en is de aardigheid er af. Het boek eindigt met een tekenopdracht, een puzzelopdracht en een schrijfopdracht.