Boek
Nederlands

In de ban van de ring : aanhangsels

Achtergrondinformatie over de Britse schrijver (1892-1973) en diens epos 'In de ban van de Ring'.
Titel
In de ban van de ring : aanhangsels / J.R.R. Tolkien ; met een schets van leven en werk van Tolkien door René van Rossenberg
Auteur
J.R.R. Tolkien
Andere
René Van Rossenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008 | Andere uitgaves
159 p. : ill.
ISBN
9789022551356
Plaatsingssuggestie
Engels 855.6 (SISO) Schrijvers ; Schrijvers (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Spectrum heeft alle boeken van Tolkien (met uitzondering van 'Brieven') in paperback uitgebracht in een uniforme donkergrijze kaft en met een tekening van Erik Kriek op het omslag. Alle zijn reguliere herdrukken van de serie met de witte omslagen, met uitzondering van 'In de ban van de ring - Aanhangsels'. Deze uitgave bevat nu alle aanhangsels, terwijl de vorige editie een selectie gaf. Met name de aanvulling met het stuk over de Elfse talen zullen veel lezers weten te waarderen. Ook bevat deze heruitgave een korte biografie van Tolkien. Deze biografie is waardevol voor de beginners. Kleine druk.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter, theoloog en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, w…Lees verder op Wikipedia