Boek
Engels
Gondolin, de verborgen stad op Midden-Aarde wordt ernstig bedreigd. De kwaadaardige Morgoth doet er alles aan de stad te vinden maar de god Ulmo stuurt de man Tuor erop uit om de stad te vinden en te waarschuwen.
Titel
The fall of Gondolin
Auteur
J.R.R. Tolkien
Redacteur
Christopher Tolkien
Illustrator
Alan Lee
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Publishers, 2018 | Andere uitgaven
302 p., [8] pagina's platen : ill.
ISBN
9780008302757 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek vertelt het verhaal van de ondergang van de stad Gondolin, de verborgen stad op Midden-Aarde bewoond door de Noldorin Elfen. De rest van Midden-Aarde wordt bedreigd door de kwaadaardige Morgoth. Morgoth doet er alles aan om de verborgen stad te vinden. De god Ulmo, groot tegenstander van Morgoth, stuurt de man Tuor om de stad te vinden en te waarschuwen. Het verhaal speelt zich af voor The Hobbit en The Lord of the Rings en wordt beschouwd als één van de drie grote verhalen over de “Elder Days”. Het boek is geschreven door de zoon van J.R.R. Tolkien, Christopher (1924), aan de hand van aantekeningen en brieven van zijn vader en is het laatste boek dat zal worden uitgegeven. Het bevat verschillende versies van het verhaal, aangezien Tolkien zijn mening wel eens veranderde. De verhalen worden aangevuld met opmerkingen van Christopher, citaten uit het originele werk, prachtige (kleuren- en zwart-wit)illustraties, namenlijst en landkaart. Geschikt voor de Tolkien-fan die meer ach…Lees verder

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, waaraan Tol…Lees verder op Wikipedia