Boek
Engels

The two towers

J.R.R. Tolkien (auteur), Alan Lee (illustrator)
Mythische, aan de mens verwante wezens die in bezit zijn gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, binden de strijd aan met de boze geesten die er op uit zijn de ring te bemachtigen.
Titel
The two towers
Auteur
J.R.R. Tolkien
Illustrator
Alan Lee
Taal
Engels
Editie
3
Uitgever
London: HarperCollins, [2013?] | Andere uitgaven
VIII, p. 538-971, [16] p. pl. : ill.
ISBN
9780007269716 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Epos vol fantasie waarin mythische, maar nauw aan de mens verwante wezens, in bezit gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, de strijd aanbinden met de boze geesten die erop uit zijn de ring te bemachtigen. Tweede deel van deze fameuze trilogie*, meeslepend en vol milde wijsheid in de verholen strekking. Het boek begint met een samenvatting van deel 1. Deze uitgave bevat achterin zes kaarten van het gebied waar het verhaal zich afspeelt. Pocket met een donker omslag met een kleine tekening van een stoet menselijke figuren tegen een blauwige lucht; grote belettering. Binnenkort gaat de film in première.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, waaraan Tol…Lees verder op Wikipedia