Boek
Nederlands

Dieven in het museum

Judith Van Helden (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Dieven in het museum
×
Dieven in het museum Dieven in het museum
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Speurdersclub De Slimbo's lost een aantal inbraken op. Als ze met hun ontdekkingen naar de politie gaan, gelooft die hen niet. Dan moeten ze de inbrekers zelf maar tegenhouden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Museums
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Dieven in het museum
Auteur
Judith Van Helden
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Heerenveen: Columbus, 2008
96 p. : ill.
ISBN
9789085430957

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dieven in het museum is het eerste boek over 'De Slimbo's', een speurdersclub die werd opgericht door Björn, Alex, Maaike en Esmee. Wanneer er ingebroken wordt bij de buurvrouw van Björn, gaan de Slimbo's op onderzoek. Al snel ontdekken ze een vreemde voetafdruk onder het keukenraam van de buurvrouw. Gelukkig hebben ze allemaal speciale talenten: Esmee is een kei in vermommen, Alex is een superuitvinder, en Maaike is goed in het oplossen van geheimschrift. Met hun speurwerk ontdekken ze dat de schoenafdruk afkomstig is van een man die samen met een paar onbetrouwbare vrienden van plan is om in te breken in het museum. De Slimbo's vertellen de politie wat ze ontdekt hebben, maar die gelooft hen niet. Er zit dus maar één ding op: ze moeten zelf de dieven tegenhouden.
Judith van Helden creëert in Dieven in het museum een vriendelijke sfeer zonder melig te worden. De kinderen plagen elkaar, waarderen elkaars talenten en glimlachen om elkaars minpuntjes. Dat ze elkaar steu…Lees verder
Twee jongens en twee meisjes, die samen de speurdersclub de Slimbo's vormen, vinden de daders van een aantal inbraken dat veel onrust in hun woonplaats heeft veroorzaakt. Ze vertellen de politie wat ze ontdekt hebben, maar die gelooft hen niet. Dan moeten ze zelf de inbrekers tegenhouden! Dit speurdersverhaal vormt het eerste deel van de serie 'De Slimbo's'*. Al is het een dun boek, de ingewikkelde plot en het taalgebruik zullen voor sommige kinderen een belemmering vormen. Het omslag ziet er aantrekkelijk uit. Het verhaal bevat enkele grappige zwart-witillustraties. De gedrukte tekst wordt afgewisseld door handschrift waar het gaat om brieven of dagboekaantekeningen. Het is spannend en zal door goede lezers graag gelezen worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties