Boek
Nederlands

Supermarkt in brand

Judith Van Helden (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Supermarkt in brand
×
Supermarkt in brand Supermarkt in brand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Supermarkt Sjopper is afgebrand, maar het brandalarm was pas gecontroleerd. De Slimbo's gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Branden, Warenhuizen
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
Supermarkt in brand
Auteur
Judith Van Helden
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Heerenveen: Columbus, 2008
95 p. : ill.
ISBN
9789085431015

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aan het begin van dit tweede deel van de serie 'De Slimbo's is er brand uitgebroken in supermarkt De Sjopper. Dat zorgt voor een grote toeloop van buurtbewoners, onder wie ook het speurdersclubje van de vier klasgenoten Bjorn, Alex, Maaike en Esmee. Door hun vermomming slagen ze erin om dichter bij de plaats van de brand te komen, en zo ontdekken ze dat het hele zaakje stinkt. De vier gaan op onderzoek uit en volgen een spoor dat leidt naar een brandbeveiligingsbedrijf. De eigenaar wordt gevangen gehouden door zijn boosaardige tweelingbroer, die betrokken is in allerlei linke zaakjes. Esmee en Björn worden betrapt en worden eveneens gevangen genomen. De andere leden van het Slimbo-viertal bevrijden het stel en besluiten om rechercheur Willems in te lichten. Uiteindelijk worden de booswichten geklist na een spannende achtervolging. Judith van Helden hanteert een duidelijke en eenvoudige taal, die overeenstemt met leesniveau AVI 9. De verhaallijnen zijn duidelijk, maar naar het einde to…Lees verder
Als supermarkt Sjopper afbrandt net nadat het brandalarm gecontroleerd is, gaat speurdersclub De Slimbo's op onderzoek uit. Al snel ontdekken de vier vrienden dat de eigenaar helemaal niet verdrietig is en dat hij wel erg goede vrienden is met de controleur. Als ze verder speuren, worden twee van hen ontvoerd. Tweede deel uit de serie over speurdersclub De Slimbo's*. Het verhaal, geschreven in eigentijds taalgebruik en met karakters die gemakkelijk te herkennen en te volgen zijn, is eenvoudig, vol grappen, grollen en vondsten (uitvindingen, spionnen, verkleedpartijen, etc.) die de doelgroep zelf verzonnen zou kunnen hebben. Hierdoor en door de spanning die erin blijft, zullen kinderen die weinig eisen stellen aan leesboeken geboeid blijven. Enkele eenvoudige zwart-witillustraties. Op het omslag rent de speurdersclub naar de brand. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties