Strip
Nederlands

De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie

+1
De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie
×
De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie

De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie

In deel twee, Leentje en Sofie, blikt de inmiddels wat oudere Sofie terug op haar relatie met Abou. Ze komt hem tegen op straat en haar dochtertje vraagt haar wie die meneer is. Dan kan Sofie eindelijk haar kant van het verhaal vertellen. Leentje en Sofie gaat diep in op vragen die in het eerste deel nog onbeantwoord bleven.
Titel
De maagd en de neger. 2, Leentje en Sofie
Auteur
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 2009
79 p. : ill.,
ISBN
9789054922124 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Sofie haar dochter Leentje van school haalt, loopt ze op weg naar huis haar ex-man tegen het lijf. Abou is een voormalige asielzoeker uit Togo. In dit stripalbum vertelt Sofie haar deel van het bij tijd en wijle hartverscheurende verhaal over de relatie met Abou. De nachtmerries die de voormalig politiek vluchteling blijven achtervolgen, zorgen op den duur voor een verwijdering tussen hem en Sofie. Deze grafische roman geeft een realistisch beeld van het vluchtelingenvraagstuk. De zwart-wittekeningen zijn uitgevoerd in pen en penseel. De semi-realistische, karikaturale stijl past goed bij de verhaallijn. Samen met deel een te gebruiken als discussiemateriaal voor bijvoorbeeld middelbare scholen in de bovenbouw. Een bijzonder, persoonlijk tweeluik over het asielvraagstuk in West-Europa.

Over Judith Vanistendael

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Judith Irene Vanistendael (Leuven, 1974) is een Belgische striptekenares en illustratrice.

Biografie

Na het secundair onderwijs studeerde ze één jaar aan de Hochschule der Künste te Berlijn. Daarna behaalde ze een licentie in de kunstwetenschappen aan de UGent. Daarna volgde ze nog een postgraduaatopleiding in Sevilla. Ondertussen tekende ze de illustraties voor Vlaamse Sprookjes van haar vader Geert van Istendael.

Terug in België werkte ze op verschillende plaatsen, maar besliste uiteindelijk zich toe te leggen op het tekenen. Ze schreef zich in 2000 in voor de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool Sint-Lukas te Brussel.

Ze illustreerde onder andere voor de uitgeverijen Atlas, Querido, Malmberg en Lannoo. Ze publiceerde ook enkele korte verhalen in striptijdschriften.

Werken

In 2007 is haar eerste stripalbum verschenen, De maagd en de neger . Dit werd het …Lees verder op Wikipedia