Strip
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toen David zijn stem verloor

+1
Toen David zijn stem verloor
×
Toen David zijn stem verloor Toen David zijn stem verloor

Toen David zijn stem verloor

Een hartverscheurende ziekte- en familiegeschiedenis van de auteur van De maagd en de neger en Mikel. David heeft kanker; een verwoestende ziekte, niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn familie. Dit verhaal begint op de kruising tussen leven en dood: Miriam bevalt van haar eerste kind en hoort vlak daarna dat haar vader kanker heeft. Tamar, de jongste dochter van David, gaat op zoek naar wat
Onderwerp
Kanker, Dood
Titel
Toen David zijn stem verloor
Auteur
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Scratch, 2017 | Andere uitgaves
267 p. : ill.
ISBN
9789492117649 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De wat teruggetrokken boekhandelaar David heeft kanker aan de larynx. Het verhaal beschrijft wat dat voor impact heeft op David en zijn familie. Op zijn oudste dochter, net bevallen van haar eerste kind, op zijn jongste dochter die samen met haar vriendje naar een manier zoekt om Davids ziel te vangen en te doen voortleven, op zijn tweede vrouw die zich in de steek gelaten voelt en het leven zonder David niet aan denkt te kunnen, en natuurlijk op David zelf, die moeite heeft met praten over zijn ziekte – wat zijn vrouw juist zo graag wil – en moet leren aanvaarden dat zijn leven niet lang meer zal duren. Aangrijpende, psychologische graphic novel over leven, liefde en dood, verlies, angst, pijn en euthanasie met mooie, sfeervolle aquareltekeningen. Heel treffend worden in woord en beeld de gevolgen van een dodelijke ziekte op de zieke zelf en zijn naaste omgeving beschreven. Kreeg zeer goede recensies in de pers. Van deze Brusselse striptekenares en illustratrice verscheen eerder 'De …Lees verder

Over Judith Vanistendael

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Judith Irene Vanistendael (Leuven, 1974) is een Belgische striptekenares en illustratrice.

Biografie

Na het secundair onderwijs studeerde ze één jaar aan de Hochschule der Künste te Berlijn. Daarna behaalde ze een licentie in de kunstwetenschappen aan de UGent. Daarna volgde ze nog een postgraduaatopleiding in Sevilla. Ondertussen tekende ze de illustraties voor Vlaamse Sprookjes van haar vader Geert van Istendael.

Terug in België werkte ze op verschillende plaatsen, maar besliste uiteindelijk zich toe te leggen op het tekenen. Ze schreef zich in 2000 in voor de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool Sint-Lukas te Brussel.

Ze illustreerde onder andere voor de uitgeverijen Atlas, Querido, Malmberg en Lannoo. Ze publiceerde ook enkele korte verhalen in striptijdschriften.

Werken

In 2007 is haar eerste stripalbum verschenen, De maagd en de neger . Dit werd het …Lees verder op Wikipedia