Boek
Nederlands

20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond

Jules Verne (auteur)
+1
20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond
×
20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond 20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond

20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond

Jules Verne (1828-1905) is de schepper van een enorm en zeer veelzijdig oeuvre en een van de meest gelezen auteurs aller tijden. Zijn boeken zijn een meeslepende mengeling van vernuftige fantasie en wetenschappelijke waarheid, vol ingenieuze vondsten en romantische verwikkelingen.

Professor Aronnax, diens knecht Conseil en Ned Land horen van een monster dat tegen zonsondergang plotseling

Titel
20.000 mijlen onder zee. 1, Oostelijk halfrond
Auteur
Jules Verne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Vingt mille lieues sous les mers [1]
Uitgever
Amsterdam: Pantheon, 2015 | Andere uitgaves
166 p.
ISBN
9789049901530 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia