Eind 19e eeuw maken de Engelsman Phileas Fogg en zijn Franse bediende Passepartout naar aanleiding van een weddenschap een reis om de wereld. Stripverhaal met opdrachten en een MultiRom met het voorgelezen verhaal en verschillende activiteiten.
Onderwerp
Wereldreizen
Titel
Around the world in eighty days
Auteur
Jules Verne
Bewerker
María José Lobo Pepita Subirà
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan Education, 2008
16 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (tot 300 basiswoorden), Europees referentiekader British English A1
ISBN
9780230026742 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eind 19e eeuw maken de Engelsman Phileas Fogg en zijn Franse bediende Passepartout naar aanleiding van een weddenschap een reis om de wereld. Ze worden op de hielen gezeten door privédetective Fix, die denkt dat ze een bank beroofd hebben. Dit is een startersdeel uit de serie 'Dominoes'* die gericht is op het aanleren van het lezen in het Engels. Het verhaal wordt ondersteund met veel illustraties en is eerder een stripverhaal te noemen. Naast het korte verhaal zijn er veel activiteiten gericht op tekstbegrip en grammatica. Moeilijkere woorden worden onderaan de pagina in het Engels verklaard. Technisch en inhoudelijk zeer eenvoudig. Het verhaal wordt in hoorspelvorm op de meegeleverde MultiRom weergegeven. Op deze MultiRom staan nog meer oefeningen gericht op tekstbegrip en grammatica. Een leuk pakket dat tieners langere tijd kan vermaken en op effectieve en originele wijze taal laat leren. Na ca. een jaar Engels onderwijs. Niveau: A1, 250 hoofdwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia