Boek
Nederlands

De reis om de maan

Jules Verne (auteur)
+1
De reis om de maan
×
De reis om de maan De reis om de maan

De reis om de maan

In de jaren zestig van de 19e eeuw ondernemen drie mannen een gewaagde ontdekkingsreis per kogel naar de maan. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
De reis om de maan
Auteur
Jules Verne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Autour de la lune
Editie
Herz. uitg.
Uitgever
Oud-Beijerland: Classic Press, 2007 | Andere uitgaves
212 p.
Aantekening
Vervolg op: Van de aarde naar de maan
ISBN
9789087200251

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jules Verne was een fantast die zijn tijd ver vooruit was. Hij liet een oeuvre na dat in fantasie en ideeënrijkdom excelleerde. Ook ruim honderd jaar na zijn dood worden zijn boeken nog steeds volop herdrukt, ook in het Nederlands. In 1865 schreef hij twee opmerkelijke sciencefictionromans, resp. Van de aarde naar de maan en De reis naar de maan, die als een eenheid beschouwd kunnen worden.

Een Amerikaans genootschap van artilleristen genaamd de Kanonnenclub, zoekt in de vreedzame periode na de Burgeroorlog naar een nieuwe uitdaging. De vereniging bestaat uit ex-militairen en wetenschappers die zich op de ballistiek toeleggen. De achting die men in de club geniet is "recht evenredig met de omvang van zijn kanon en houdt rechtstreeks verband met de schootsafstand van zijn projectielen", laat een van de leden zich op rake wijze ontvallen. Hun voorzitter Barbicane lanceert het stoutmoedige plan om een gigantische kogel met passagier naar de maan te schieten. Het pla…Lees verder
Vervolg op 'Van de aarde naar de maan'*. In de jaren '60 van de 19e eeuw ondernemen 3 mannen een avontuurlijke ontdekkingsreis naar de maan. Ze worden in een grote kogel weggeschoten, draaien onbedoeld om de maan en keren terug met een natte landing in de oceaan. Naast humoristische taferelen leest men destijds bestaande theorieën over allerlei verschijnselen, waaronder zeer uitgebreid over het waargenomen maanoppervlak. 140 jaar oude science-fiction, door Amerikaanse en Russische maanreizen nu werkelijkheid. Voor deze heruitgave is de Nederlandse vertaling uit 1985 opnieuw bewerkt. Bij de bewerking is gelet op (discriminerend) taalgebruik en spelling. Verder zijn het binnenwerk en de omslagillustratie opnieuw vormgegeven. Vanaf ca. 13 jaar en voor volwassenen.

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia