Makkelijk lezen
Nederlands

Reis om de wereld in 80 dagen

Jules Verne (auteur)
+1
Reis om de wereld in 80 dagen
×
Reis om de wereld in 80 dagen Reis om de wereld in 80 dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Phileas Fogg is een rijke man; samen met zijn Franse knecht Passepartout (Pass) wil hij in de 19e eeuw een reis om de wereld maken in tachtig dagen. Zou dit lukken? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Wereldreizen
Titel
Reis om de wereld in 80 dagen
Auteur
Jules Verne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le tour du monde en quatre-vingts jours
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
75 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960569
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Phileas Fogg sluit zo'n honderdvijftig jaar geleden de weddenschap af dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Hij beleeft vele avonturen samen met zijn knecht Passepartout, vooral omdat hij wordt achtervolgd door detective Fix die denkt dat Fogg een bank heeft beroofd. Het bekende verhaal van Jules Verne, op zeer eenvoudige wijze herverteld. De zinnen bestaan uit maximaal vijftien woorden, de namen zijn afgekort (Passepartout wordt Pas) en de alinea's worden door witregels gescheiden. Het boek is technisch goed leesbaar voor jongere kinderen, maar is bedoeld voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen (niveau A2/B1). Buiten de omslagtekening van een zeilschip zijn er geen illustraties. Met woordenlijstje met een verklaring van drie woorden en een pagina informatie over Jules Verne. Deel uit de serie 'Wereldverhalen'. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties