Van de aarde naar de maan

Jules Verne (auteur)

Van de aarde naar de maan

Wanneer de leden van de Kanonnenclub in de 19e eeuw een bemande kogel naar de maan schieten, blijft deze als een satelliet om de maan draaien. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Van de aarde naar de maan
Auteur
Jules Verne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
De la terre à la lune
Editie
Herz. uitg.
Uitgever
Oud-Beijerland: Classic Press, 2006 | Andere uitgaven
203 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: De reis om de maan
ISBN
9789087200152

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Leden van de Kanonnenclub in Baltimore, USA, vervelen zich in vredestijd. Voorzitter Barbicane brengt hen tot geestdrift. Zij bouwen een kanon waarmee een kogel naar de maan geschoten wordt. De granaat met drie passagiers nadert de maan, maar verandert in een rond de maan draaiende satelliet. Het vervolg leest men in 'De reis om de maan'. 140 jaar oude science-fiction, door Amerikaanse en Russische maanreizen nu werkelijkheid. De ver vooruitziende schrijver heeft in zijn spannend geschreven verhaal ook de nieuwste vindingen van zijn tijd goed informatief verwerkt. Voor deze herdruk is de Nederlandse vertaling uit 1985 opnieuw bewerkt. Bij de bewerking is gelet op (discriminerend) taalgebruik en spelling. Verder zijn het binnenwerk en de omslagillustratie opnieuw vormgegeven. Vanaf ca. 13 jaar en voor volwassenen.

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia