Boek
Nederlands

Vrolijke vriendenverhalen

Julia Boehme (auteur), Marina Krämer (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Acht verhalen over vriendschap. Koen kruipt in de verhuiswagen als zijn vriend Lars gaat verhuizen en buurman Theo koopt een teckel voor Julia. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Vrolijke vriendenverhalen
Auteur
Julia Boehme
Illustrator
Marina Krämer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Freundschaftsgeschichten
Editie
1
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2013
58 p. : ill.
ISBN
9789044736779 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Acht korte verhalen met veel humor en ondeugendheid. In elk verhaal spelen twee vrienden of vriendinnen de hoofdrol, en maken iets leuks mee. Zo wil Koen per se bij zijn vriendje Lars blijven, die gaat verhuizen. Stiekem gaat hij met de verhuizers in de auto mee. Of Eva en Lotte die iedere week naar elkaars les gaan: Eva naar de voetbaltraining van Lotte en Lotte naar de blokfluitles van Eva. En zo neemt buurman Theo een teckel, omdat zijn buurmeisje Julie dat zo graag wil. Deel van de serie ‘Lezen is te gek!’*. Het lettertype is groot, de zinnen tamelijk kort en de verhaaltjes overzichtelijk met veel illustraties. Het is vooral geschikt voor wat oudere beginnende lezers, vanwege veel lange en behoorlijk moeilijke woorden, zoals 'verhuiswagen', 'nieuwsgierig' en 'meisjestoilet'. De verhaaltjes zijn op een leuke manier geïllustreerd, kleurrijk en levendig. Ze vergroten het leesplezier doordat ze de toon van het verhaal erg goed onderstrepen. Voor zowel jongens als meisjes een leuke aan…Lees verder

Over Julia Boehme

Julia Boehme (Bremen, 1966) is een Duitse kinderboekenschrijfster.

Leven

Boehme studeerde na de middelbare school Literatuurwetenschap en Musicologie in Berlijn en werkte tevens als redactrice. In deze tijd schreef ze al talloze artikelen voor kranten en radiostations.

Na haar studie werkte ze als redacteur voor de kindertelevisie, waar ze het programma Käpt’n Blaubär ontwikkelde en produceerde.

Sinds 2000 werkt Boehme als freelance auteur en heeft ze haar baan als redacteur opgegeven. Ze woont nu met haar gezin in Berlijn.

Werken

Na haar werken uit haar begintijd ontwikkelde zij zich tot een serieuze schrijfster. Haar Conni-boeken zijn psychologisch doordachte werken, die conflicten en hun oplossingen uit de belevingswereld van kinderen weerspiegelt.

Suggesties