Grote letter
Nederlands

Ook in bermen bloeien bloemen

Ook verschenen als Ook in bermen bloeien bloemen van Evelien Overbosch

Ook in bermen bloeien bloemen

Ook verschenen als Ook in bermen bloeien bloemen van Evelien Overbosch

Als Anemoon een baan accepteert waarvoor ze naar haar geboortedorp moet, sluipen er spanningen in haar huwelijk, zeker als er zich op Anemoons werk problemen voordoen.
Titel
Ook in bermen bloeien bloemen
Ook verschenen als
Ook in bermen bloeien bloemen van Evelien Overbosch
Auteur
Julia Burgers-Drost
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2017
372 p.
ISBN
9789036432429 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge vrouw heeft meer energie dan nodig is voor de verzorging van haar gezin. Ze neemt een baan buitenshuis, in een andere plaats. Dat betekent dat ze met haar dochtertjes bij haar vader intrekt en een weekendhuwelijk begint. Haar echtgenoot, die nog studeert, is het niet met haar eens, maar laat haar toch gaan. De combinatie baan-gezin blijkt moeilijker dan beiden dachten. Er ontstaan spanningen in het huwelijk, mede veroorzaakt door de aandacht die een jonge buurvrouw van de echtgenoot vraagt. Protestants-christelijke roman.

Over Julia Burgers-Drost

Julia Burgers-Drost (Dieren, 17 april 1938 – Sneek, 17 januari 2013) was een Nederlands schrijfster, ook bekend onder de pseudoniemen Evelien Overbosch en Judith de Man-Hovius. Burgers-Drost schreef bijna 100 boeken, grotendeels familieromans, waarbij de personages de christelijke waarden en normen meekregen. In totaal werden ongeveer een miljoen exemplaren van haar werk verkocht.

Loopbaan

Burgers-Drost was oorspronkelijk kleuterleidster van beroep. Zij trouwde in 1965. Zij publiceerde in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw gedichten en verhalen in kranten en tijdschriften, waaronder kerkbladen. Ook schreef ze meer dan honderd boeken, vooral familieromans.

Ze publiceerde in de jaren 70 en 80 korte verhalen in diverse kranten en gedichten in kerkbladen.

Haar eerste roman, Wachten op de oogst, verscheen in 1983. Boeken die zij schreef waren onder meer Als twee druppels water …Lees verder op Wikipedia

Suggesties