Boek
Nederlands

Een huis dat van ons is

Julia Deck (auteur), Katrien Vandenberghe (vertaler)
Als een echtpaar hun huurappartement in Parijs verruilt voor een koophuis in een milieuvriendelijke omgeving, verandert hun droom in een nachtmerrie.
Titel
Een huis dat van ons is
Auteur
Julia Deck 1974-
Vertaler
Katrien Vandenberghe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Propriété privée
Uitgever
[Bleiswijk]: Uitgeverij Vleugels, [2020]
123 p.
ISBN
9789493186002 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het echtpaar Cadarec verlaat het huurappartement in Parijs om een huis te kopen in een nieuwe ecowijk. Hun droom van een milieuvriendelijke omgeving met eigen tuin wordt in werkelijkheid een nachtmerrie. De buren dringen zich op allerlei manieren op: via geluidsoverlast, huisdieren, overwaaiende rommel en roddel. De depressieve man komt zijn huis niet meer uit, de vrouw die aan een stedenbouwkundig project werkt, raakt haar grip op het leven kwijt. Wanneer een buurvrouw verdwijnt, krijgt het boek detectiveachtige trekjes. Een ongemakkelijke roman met een cynische kijk op het moderne leven. Deze vierde roman van de Franse auteur (1974), die letteren aan de Sorbonne studeerde en werkte in de wereld van pers en uitgeverijen, is een heel aardige satirische roman.

Over Julia Deck

Julia Deck (Parijs, 1974) is een Franse schrijver.

Biografie

Julia Deck is de dochter van een Franse beeldend kunstenaar. Haar Britse moeder is leraar en vertaler. Ze volgde middelbaar onderwijs aan het Lycée Henri-IV in haar geboortestad Parijs. Daarna studeerde ze literatuur aan de Sorbonne. In 1991 voltooide ze haar studie met een afstudeerscriptie over de roman La princesse de Clèves van Madame de La Fayette, oorspronkelijk anoniem gepubliceerd in 1678.

In 1998 ging Deck een jaar naar New York, waar zij als freelancer werkte voor verschillende uitgeverijen. Terug in Frankrijk werd zij medewerker communicatie en public relations bij enkele grote industriële ondernemingen zoals Gaz de France, Nestlé en Total.

In 2005 zegde ze haar baan op. Ze wilde zich toeleggen op het schrijven en om hier meer tijd aan te kunnen besteden ging ze als freelance redactiesecretaresse werken voor verschillende dagbladen en t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties