Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 42-jarige vrouw uit Parijs, net moeder geworden en op het punt te gaan scheiden, wordt verdacht van moord op de psychoanalyticus bij wie zij in therapie is.
Onderwerp
Moorden
Titel
Viviane Élisabeth Fauville
Auteur
Julia Deck 1974-
Vertaler
Lidewij Van den Berg Katrien Vandenberghe
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Viviane Élisabeth Fauville
Uitgever
[Bleiswijk]: Uitgeverij Vleugels, © 2016
109 p.
ISBN
9789078627227 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een 42-jarige, bemiddelde vrouw, net moeder geworden en op het punt te scheiden van haar echtgenoot, wordt verdacht van moord op de psychoanalyticus bij wie zij in therapie is. Daarmee opent een beklemmend relaas rond dit hoofdpersonage, dat zich in een paar maanden in Parijs afspeelt. De vrouw, werkzaam bij een bouwfirma maar nog met zwangerschapsverlof, is door rechercheurs verhoord, komt na verblijf in een politiecel weer op vrije voeten en wordt uiteindelijk in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen. Haar gedetailleerde, scherpe en plastisch verwoorde waarnemingen zijn eerder verhullend dan onthullend waar het gaat om dader van het misdrijf. Dat roept de vraag op naar kenbaarheid van identiteit en wereld. Daarin schuilt de kracht van dit verhaal gezien door de ogen van de vrouw die afwisselend in de ik- en zij-vorm vertelt en de lezer geregeld aanspreekt. In dit opzienbarende, ook stilistisch sterke debuut (2012) verwijst de auteur (1974) naar werk van o.a. Dostojevski (‘Misdaad e…Lees verder

Over Julia Deck

Julia Deck (Parijs, 1974) is een Franse schrijver.

Biografie

Julia Deck is de dochter van een Franse beeldend kunstenaar. Haar Britse moeder is leraar en vertaler. Ze volgde middelbaar onderwijs aan het Lycée Henri-IV in haar geboortestad Parijs. Daarna studeerde ze literatuur aan de Sorbonne. In 1991 voltooide ze haar studie met een afstudeerscriptie over de roman La princesse de Clèves van Madame de La Fayette, oorspronkelijk anoniem gepubliceerd in 1678.

In 1998 ging Deck een jaar naar New York, waar zij als freelancer werkte voor verschillende uitgeverijen. Terug in Frankrijk werd zij medewerker communicatie en public relations bij enkele grote industriële ondernemingen zoals Gaz de France, Nestlé en Total.

In 2005 zegde ze haar baan op. Ze wilde zich toeleggen op het schrijven en om hier meer tijd aan te kunnen besteden ging ze als freelance redactiesecretaresse werken voor verschillende dagbladen en t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties