Boek
Nederlands

Beer is postbode : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Beer is postbode : een flapjesboek
×
Beer is postbode : een flapjesboek Beer is postbode : een flapjesboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor. Hij brengt uitnodigingen rond en bakt een cake. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Beer is postbode : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Postman bear
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015 | Andere uitgaven
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707110 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Media (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor: hij schrijft drie uitnodigingen en brengt die hoogstpersoonlijk weg. Dan bakt hij een cake en maakt het gezellig, en daar staan alle gasten al voor de deur! Steeds kan achter een flapje in de vorm van een deur worden gekeken: wie er in de verschillende onderkomens wonen, wat er in de oven zit en wie er voor Beers deur staan. De uitvoering in hardkarton met twee afgeronde hoeken is stevig. De uitgave, met gedetailleerde, gekleurde, dun zwart omlijnde schilderingen heeft een knusse sfeer. In 2001 in iets kleiner formaat en met een andere vertaling verschenen onder de titel 'Een brief van Beer'. Deeltje uit de vierdelige reeks 'Eikenbosverhalen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Beer is postbode

Beer schrijft drie brieven die hij persoonlijk gaat bezorgen. Eerst komt hij bij een boom en als je het flapje opent, zie je voor wie de brief bestemd is. Dan loopt hij naar een huisje bij de vijver; de tweede brief is voor kikker. De laatste brief is voor iemand die in een berg zand woont. Deurtje open en dan zie je mol. Ze zijn alle drie heel blij. Als je wil weten waarom, open dan de brief: 'Kom je op mijn feestje?', staat er. Ondertussen bakt beer een taart. Je mag even in de oven kijken. Beer heeft zijn beste kleren aan, de tafel is gedekt en dan wordt er op de deur geklopt. Daar staan zijn drie vrienden en ze hebben alle drie een pakje bij. Dit is alweer een leuk boekje van het duo Donaldson/Scheffler. De tekst staat op rijm en dat maakt het voorlezen dubbel aangenaam.