Boek
Nederlands

Kleuren

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), L.M. Niskos (vertaler)
Rood is de kleur van een vos, lieveheersbeestjes en een vliegenzwam. Groen, dat zijn vogels, krekels en dennenbomen. Het water, de libelle en de vis zijn blauw.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kleuren
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
L.M. Niskos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Colours
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2012 | Andere uitgaven
[12] p. : ill.
ISBN
9789047705031 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rood is de kleur van de vos, maar ook van het lieveheersbeestje en de paddenstoel. En de dennenboom is groen, net als de krekel en de veren van de specht. En de Gruffalo is zo bruin als de boomstronk, de dennenappel en de muis. Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin naast bovenstaande kleuren ook blauw, geel en oranje aan bod komen. Steeds is een pagina in de betreffende kleur gedrukt, die benoemd wordt in een grote witte schreefletter, met daarbij een enkel diertje in die kleur. Op de tegenoverliggende pagina staat een eenvoudige, aansprekende tekening van een dier in die kleur, omgeven door enkele details en kleinere dieren. De figuren zijn zwartomlijnd, ingekleurd in vrij donkere tinten en staan op een cremekleurige ondergrond. Deeltje uit een serie hardkartonnen prentenboekjes gebaseerd op het monster de Gruffalo*. Om samen kleuren te leren herkennen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Mijn eerste Gruffalo. Kleuren

Zes kleuren, telkens in een bladvullend vlak met het woord erin. Ernaast een bijpassende illustratie van een element uit de Gruffalo-wereld: een boom, de vos, de uil, en natuurlijk de muis en Gruffalo zelf.
Er zijn twee manieren om naar dit boek te kijken: als het uitmelken van het Gruffalo-succes - wat het ongetwijfeld ook is - of gewoon als een op zich staand boek over kleuren. In het laatste geval zie je een stijlvol uitgegeven kleuterboek over kleuren, met sympathieke illustraties.