Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Flauberts papegaai

Julian Barnes (auteur), Else Hoog (vertaler)
De schrijver van een biografie van de Franse auteur Gustave Flaubert (1821-1880) gaat zijn boekje te buiten.
Onderwerp
Flaubert, Gustave
Titel
Flauberts papegaai
Auteur
Julian Barnes
Vertaler
Else Hoog
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flaubert's parrot
Uitgever
Amsterdam: LJ Veen Klassiek, 2021 | Andere uitgaves
224 p.
Verschijningsdatum
30-11-2021
ISBN
9789020416633 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geoffrey Braithwaite, een ouder wordende arts wiens vrouw is overleden, wordt gaandeweg meer gebiologeerd door het leven en werk van de 19-eeuwse Franse romancier Gustave Flaubert. Hij reist regelmatig naar Frankrijk om alle plekken te bezoeken waar deze woonde en werkte. Hij rapporteert zijn bevindingen in een poging te weten te komen wat er nu eigenlijk te leren valt over en uit iemands leven, dat van Flaubert, van zichzelf of van wijlen zijn vrouw. Het is een moeilijk te rubriceren boek: roman, biografie of literaire kritiek? De schrijver haalt adembenemende toeren uit in het spanningsveld tussen feit en fictie, en deelt en passant nog even een paar mooie dreunen uit aan het adres van de gevestigde literaire kritiek: geestig en briljant. Julian Barnes (1946) vestigde zich met dit boek, dat kandidaat stond voor de prestigieuze Booker-prize, definitief als een der belangrijkste hedendaagse Engelse auteurs. Pocketeditie, kleine druk.

Over Julian Barnes

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door WanderingTrad

Julian Patrick Barnes (Leicester, 19 januari 1946) is een Brits schrijver. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald; zijn bekendste werk is Flaubert's Parrot uit 1984. Naast zijn eigen naam gebruikt Barnes ook verschillende pseudoniemen zoals Dan Kavanagh, Edward Pygge en Basil Seal.

Biografie

Zijn opleiding genoot hij aan gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals de City of London School en het Magdalen College in Oxford. Na zijn opleiding werkte hij als lexicograaf en later als journalist. Hij schreef onder meer recensies voor The Observer en The Sunday Times. Pas later ging hij zich voltijds toeleggen op het schrijven.

Julian Barnes is een broer van de filosoof Jonathan Barnes. Hij was gehuwd met de literaire agent Pat Kavanagh, die in 2008 overleed en over wie hij schreef in Levels of Life (Hoogteverschillen) en aan wie hij ook zijn roman The Sense of …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek