Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Tussen twee Engelse mannen en een vrouw ontstaat een ingewikkelde, wisselende driehoeksverhouding.
Titel
Trioloog
Auteur
Julian Barnes
Vertaler
Bartho Kriek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Talking it over
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 1992 | Andere uitgaves
208 p.
Aantekening
Vervolgd door: Liefde, enz.
ISBN
90-254-0014-0 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee mannen, vrienden van elkaar, de een wat saai, de ander duidelijk wat avontuurlijker, ontmoeten een vrouw, die hen beiden boeit. De eerste trouwt met haar, maar zijn vriend weet al spoedig de vrouw te verleiden. Een scheiding volgt en de twee nieuwe geliefden trouwen. De in de steek gelaten man volgt hen overal en maakt hen het leven vrijwel onmogelijk. Maar de vrouw denkt een oplossing voor deze jaloerse achtervolging te weten... Het thema, de eenwenoude driehoeksverhouding, wordt hier door de Britse auteur (1946) op een originele manier verteld. De personen worden als in een draaiboek steeds met hun naam opgevoerd, waarna hun gedachten volgen. Drie personen en drie meningen, waarbij vooral de wijzigende relaties tussen de drie het hoofdthema vormen. De vertaling laat niets te wensen over. Paperback; kleine druk.

Over Julian Barnes

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door WanderingTrad

Julian Patrick Barnes (Leicester, 19 januari 1946) is een Brits schrijver. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald; zijn bekendste werk is Flaubert's Parrot uit 1984. Naast zijn eigen naam gebruikt Barnes ook verschillende pseudoniemen zoals Dan Kavanagh, Edward Pygge en Basil Seal.

Biografie

Zijn opleiding genoot hij aan gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals de City of London School en het Magdalen College in Oxford. Na zijn opleiding werkte hij als lexicograaf en later als journalist. Hij schreef onder meer recensies voor The Observer en The Sunday Times. Pas later ging hij zich voltijds toeleggen op het schrijven.

Julian Barnes is een broer van de filosoof Jonathan Barnes. Hij was gehuwd met de literaire agent Pat Kavanagh, die in 2008 overleed en over wie hij schreef in Levels of Life (Hoogteverschillen) en aan wie hij ook zijn roman The Sense of …Lees verder op Wikipedia