Twee Engelse families komen in het midden van de 19e eeuw tegenover elkaar te staan wanneer hun kleinzoon 25 jaar na zijn geboorte ten tonele verschijnt.
Titel
Belgravia
Auteur
Julian Fellowes
Vertaler
Edzard Krol
Medewerker
Imogen Edwards-Jones Lindy Woodhead
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Belgravia
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017 | Andere uitgaven
479 p.
ISBN
9789400508972 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische roman door de bedenker van de succesvolle tv-serie ‘Downton Abbey’. Oorspronkelijk verschenen als digitaal feuilleton in elf afleveringen, die alle eindigden met een spannende cliffhanger. Aan de vooravond van de Slag bij Waterloo (1815) wordt de achttienjarige Sophia Trenchard verliefd op Edmund, de zoon van de graaf van Richmond. Hoewel Sophia’s vader een succesvolle zakenman is, heeft de relatie vanwege haar niet-adellijke afkomst weinig kans van slagen. Edmund sneuvelt bij Waterloo en Sophia overlijdt enkele maanden later, nadat zij het leven heeft geschonken aan een zoontje, Charles. De jongen groeit op in een pleeggezin, maar verschijnt 25 jaar na zijn geboorte weer ten tonele. In de levens van de families Trenchard en Richmond zorgt dit voor tweespalt en afgunst, maar de verschijning van Charles brengt ook romantische verwikkelingen met zich mee. Niet verwonderlijk is dat de roman een filmisch karakter heeft, vol sfeerbeschrijvingen en dialogen. De lezer waant zich …Lees verder

Over Julian Fellowes

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle MediaTV

Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (Caïro, 17 augustus 1949), beter bekend als Julian Fellowes, is een Engels acteur, schrijver, regisseur en scenarioschrijver.

Achtergrond

Julian Fellowes is geboren in Caïro, Egypte als de jongste zoon van Olwen en Peregrine Edward Launcelot Fellowes, een diplomaat en Arabist die Haile Selassie terug op de troon kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fellowes' vader verliet later de Foreign Office om te gaan werken bij de Royal Dutch Shell. Van 1960 tot 1962 was hij hoofd van Shell in Nigeria. Zijn vrouw en zoons voegden zich daar bij hem. Na de dood van zijn eerste vrouw hertrouwde Peregrine Fellowes in 1982 met Lady Maureen Thérèse Josephine Noel, de dochter van de 4de Graaf van Gainsborough en de weduwe van de 15de Lord Dormer. Peregrine Fellowes stierf op 15 augustus 1999, Lady Maureen op 25 november 2009.

EducatieLees verder op Wikipedia

Suggesties