Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De stem van de doden

Julián Sánchez (auteur), Margriet Muris (vertaler), Marga Greuter (vertaler)
Politie-inspecteur David Ossa onderzoekt een meervoudige moord en een zelfmoord op de Rambla, midden in het hart van Barcelona. Zijn zoektocht voert hem terug naar een onopgeloste zaak uit 1969, die bijna identiek lijkt aan de zaak die hij onder handen heeft. Zijn superieuren dwingen hem zijn onderzoek af te sluiten wegens het gebrek aan vorderingen, maar Ossa weigert.
Titel
De stem van de doden
Auteur
Julián Sánchez 1966-
Vertaler
Margriet Muris Marga Greuter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La voz de los muertos
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012
503 p.
ISBN
9789021442181 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur van politie David Ossa raakt geobsedeerd door een viervoudige moord in een oud pand nabij de Ramblas in Barcelona. Alles lijkt erop te wijzen dat de moorden het gevolg zijn van overmatig drugsgebruik, maar de inspecteur blijft zoeken naar een andere verklaring. Deze zoektocht drijft hem bijna tot waanzin. Langzaam maar zeker komt hij op het spoor van een duister mysterie. Dit boek doet denken aan 'De schaduw van de wind' van Carlos Ruiz Zafon. Evenals de hoofdpersoon uit dat boek, voert de speurtocht van Ossa hem kriskras langs allerlei bekende punten in Barcelona. Ook de mysterieuze sfeer is herkenbaar. Toch heeft dit boek meer weg van een klassieke politiethriller. Het is meeslepend geschreven en houdt de lezer tot het einde in spanning. Sánchez (Barcelona, 1966) schreef eerder 'De antiquair'* en heeft naar eigen zeggen nog tien romans op de plank liggen. Normale druk.

Over Julián Sánchez

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Euskal Bizikleta; cut by user: Tekstman

Julián Sánchez Pimienta (Zafra, 26 februari 1980) is een Spaans wielrenner.

Sánchez Pimienta's specialiteiten zijn klimmen en heuvels.

In 1996 pakte Sánchez de Spaanse nationale titel op de weg bij de Nieuwelingen. De in Zafra geboren renner begon zijn profcarrière vervolgens in 2004 bij Fassa Bortolo, waarvoor hij zowel in 2004 als 2005 in de Ronde van Spanje uitkwam. Sánchez behaalde in 2005 een 32e positie in het eindklassement. In 2006 maakte de renner, na het stoppen van Fassa Bortolo, de overstap naar Kelme. Hij reed onder andere een goede Challenge Mallorca, met enkele ereplaatsen in etappes en een derde plek in de eindstand. Andere ereplaatsen zijn 2e plaatsen in de Prueba Villafranca de Ordizia van 2007 en de 1e etappe van de Euskal Bizikleta 2008.

Belangrijkste overwinningen

2004

  • Bergklassement Ronde van Luxemburg

2008Lees verder op Wikipedia

Suggesties