Boek
Spaans

La voz de los muertos

Julián Sánchez (auteur)

La voz de los muertos

In de reeks:
Genre:
Hoe meer een inspecteur van politie zich verdiept in een viervoudige moord in Barcelona, des te meer loopt hij de kans dat hij zelf aan zijn obsessie bezwijkt.
Titel
La voz de los muertos
Auteur
Julián Sánchez
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Roca, 2012 | Andere uitgaves
425 p.
ISBN
9788492833696 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inspecteur Ossa leidt het onderzoek naar een gruwelijke viervoudige moord in hartje Barcelona. Tot nu heeft hij veel zaken opgelost dankzij zijn bijzondere gaven, maar in deze zaak is de (politieke) druk groot om hem snel te sluiten. Ossa weet uitstel te bedingen. Wat volgt is een race tegen de klok. Sánchez (Barcelona, 1966) werkt bij een farmaceutisch bedrijf en is basketbalscheidsrechter geweest. Hij schrijft al 20 jaar en heeft 10 romans geschreven, maar het lukte hem niet zijn werk te laten uitgeven tot El anticuario (2009; De antiquair). Het boek vloog over de toonbank, ook in vertaling. Het hier gerecenseerde verscheen in 2011 en is een opmerkelijk spannend boek met mooie liefdespassages en veel Barcelona. Het eerste van een serie met de eigenzinnige inspecteur Ossa. Het zet de traditie van de Carvalho reeks van Vázquez Montalbán voort. Is te lezen met havo Spaans. Lezers van het werk van Ruiz Zafón hebben iets om naar uit te kijken. Kleine druk.

Over Julián Sánchez

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Euskal Bizikleta; cut by user: Tekstman

Julián Sánchez Pimienta (Zafra, 26 februari 1980) is een Spaans wielrenner.

Sánchez Pimienta's specialiteiten zijn klimmen en heuvels.

In 1996 pakte Sánchez de Spaanse nationale titel op de weg bij de Nieuwelingen. De in Zafra geboren renner begon zijn profcarrière vervolgens in 2004 bij Fassa Bortolo, waarvoor hij zowel in 2004 als 2005 in de Ronde van Spanje uitkwam. Sánchez behaalde in 2005 een 32e positie in het eindklassement. In 2006 maakte de renner, na het stoppen van Fassa Bortolo, de overstap naar Kelme. Hij reed onder andere een goede Challenge Mallorca, met enkele ereplaatsen in etappes en een derde plek in de eindstand. Andere ereplaatsen zijn 2e plaatsen in de Prueba Villafranca de Ordizia van 2007 en de 1e etappe van de Euskal Bizikleta 2008.

Belangrijkste overwinningen

2004

  • Bergklassement Ronde van Luxemburg

2008Lees verder op Wikipedia