Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zwarte draak

Julian Sedgwick (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
De zwarte draak
×
De zwarte draak De zwarte draak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Danny (12) is zijn ouders verloren tijdens een brand in hun circus. Hij mag met zijn tante Laura mee naar Hongkong waar zij onderzoek doet naar de bende De zwarte draak. Dan wordt tante Laura ontvoerd. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
De zwarte draak
Auteur
Julian Sedgwick
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The black dragon
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013
326 p.
ISBN
9789048309139 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 12-jarige Danny Woo is op kostschool sinds zijn ouders, die het circus Mysterium leidden, bij een brand zijn overleden. Als er na een explosie op school vroegtijdig vakantie wordt ingelast, mag Danny met zijn tante Laura mee naar Hongkong, waar zij onderzoek doet naar de bende De zwarte draak. Vlak na aankomst wordt Laura ontvoerd. Samen met de dwerg Zamora gaat Danny op onderzoek uit, hierbij geholpen door trucs die hij van zijn ouders heeft geleerd. Gaandeweg ontdekt hij steeds meer over hun verleden. Dit eerste deel in de trilogie 'Het Mysterium' bestaat, als een toneelstuk, uit drie aktes. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Soms maakt de auteur hierbij te grote sprongen. Ook de vele namen en terugverwijzingen naar eerdere gebeurtenissen vragen om een oplettende lezer. Voor doorzetters echter een spannend verhaal vol actie, geweld en (goochel)trucs dat doet denken aan een mix van Harry Potter en James Bond. Geheimzinnig omslag dat vooral jongens zal aanspreken. Voorin een kaa…Lees verder

Het Mysterium. De zwarte draak

Danny Woo is een jonge tiener die zijn ouders heeft verloren tijdens een brand. Hij groeide op in het Mysterium, een circus. Zijn ouders richtten dit circus mee op. Zijn vader was een soort Houdini, een ontsnappingskoning. Hij kon echter ook ‘mensen lezen’. Afgaande op minieme gebaren en uitdrukkingen kon hij snel uitmaken of mensen de waarheid vertelden, wat ze voelden, ... Een gave die ook Danny bezit en waarin hij zich meer en meer bekwaamde voor de dood van zijn ouders.
Alles stopte echter bij de brand van de woonwagen van zijn ouders. Bij toeval was Danny daar niet aanwezig en zo ontsnapte hij aan de dood. Maar niet voor lang misschien. Sinds een ontploffing in de school, ligt het leven van Danny nog meer overhoop. Hij volgt zijn voogd, tante Laura, naar Hongkong en ontdekt dat er in het verleden van zijn ouders veel geheimen waren. Als klap op de vuurpijl, blijkt dat een organisatie, De Negenenveertig, het op het leven van Danny gemunt heeft.
Het verhaal verloopt in …Lees verder