Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het rad van leven en dood

Julian Sedgwick (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
Het rad van leven en dood
×
Het rad van leven en dood Het rad van leven en dood
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Danny (12) is in groot gevaar. iemand heeft het op zijn leven gemunt, maar wie en waarom? Samen met circusgezelschap Het Mysterium reist Danny naar Berlijn, waar zijn ouders zijn overleden. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Het rad van leven en dood
Auteur
Julian Sedgwick
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wheel of life and death
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2014
311 p.
ISBN
9789048309153 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 12-jarige Danny heeft een aanval op zijn leven ternauwernood overleefd. Hij wil weten wie het op hem heeft gemunt. Heeft deze persoon ook zijn ouders vermoord? Samen met het circusgezelschap van het Mysterium reist hij naar Berlijn, waar zijn ouders zijn overleden. Maar wie kan hij nog vertrouwen? Lukt het Danny de gecodeerde boodschappen van zijn vader te ontcijferen en het Centrum van de Bende van Negenenveertig te ontmaskeren? Danny is een aantrekkelijke hoofdfiguur: moedig, sterk en intelligent. De vertaling is vrij slordig: ‘Haar ovale gezicht keek bezorgd’ (p. 8). Dit slotdeel van de serie 'Het Mysterium'* begint waar het vorige boek ophield. Er wordt weinig uitleg gegeven over voorgaande gebeurtenissen. Een zeer vlot verteld, spannend verhaal vol raadsels, achtervolgingen en (circus)trucs, dat weet te boeien tot en met de spectaculaire slotscène. Het verhaal bestaat wederom uit drie aktes. Met voorin een plattegrond van Berlijn en achterin een woordenlijst. Vanaf ca. 10 jaar.

Het Mysterium. Het rad van leven en dood

De zoektocht van de twaalfjarige Danny naar het geheim achter de dood van zijn ouders gaat hier verder in een derde en laatste deel. Wanneer hij samen met het circusgezelschap ‘Het Mysterium’ naar Berlijn reis,t komt de waarheid stilaan dichterbij. Kan hij ‘De negenenveertig’ ontmaskeren? Wordt het duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders? Dit wordt vrij langdradig omschreven in dit laatste boek. Het einde is voorspelbaar en het verhaal rolt van de éne achtervolging in de andere. Veel meer gebeurt er eigenlijk niet. Zonde, want bijvoorbeeld Danny’s gave om mensen te kunnen ‘lezen’ en hypnotiseren had potentieel om verder uit te werken en toch iets meer diepgang te geven aan het boek. Je komt niets extra's te weten over de karakters van de hoofdpersonages.
Natuurlijk gaan de lezers die van de eerste twee delen genoten hebben, hier weer hun gading vinden. De schrijfstijl is heel spannend en beeldend.

Suggesties