Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De duistere fae

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De duistere fae
×
De duistere fae De duistere fae
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ethan is door het noodlot verbonden met Keirran, de zoon van zijn zus Meghan. Keirran is verliefd op Annwyl, een fae van het Zomerhof. Zij is aan het vervagen en Keirran is tot alles bereid om dat te voorkomen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De duistere fae
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron traitor
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016 | Andere uitgaven
382 p.
ISBN
9789402706802 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ethan vermoedt dat hij door het noodlot is verbonden met Keirran, de IJzerprins en zoon van zijn zus Meghan. Keirran is verliefd op Annwyl, een fae van het Zomerhof. Zij is aan het vervagen en Keirran is tot alles bereid om te voorkomen dat de fae verdwijnt. Ethan helpt zijn neef, want voor familie doe je alles. Kenzie, de vriendin van Ethan, wil ook helpen, maar haar gezondheid is broos. Zij heeft leukemie en genezing is ver weg. In hun zoektocht naar een kuur voor Annwyl bezoeken de jongeren een koboldmarkt in New Orleans en ze moeten naar het Zomerhof in Nimmernimmer, omdat daar de oplossing zou liggen. De auteur bewijst dat ze niet alleen sterk is in het beschrijven van een fantasiewereld, ook de wereldse omgeving van een puber die naar school gaat, weet ze treffend op te roepen. Het verhaal is in de ik-persoon vanuit Ethan beschreven. Hij begint met een korte samenvatting van wat in deel een* is gebeurd. De lezer pakt daardoor de draad van het verhaal gemakkelijk op. Sfeervol ges…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties